Triplă istorică: Dinamo e, din nou, campioana României la handbal. Scandal uriaş la meciul decisiv cu CSM Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Câinii“ au început sezonul adjudecându-şi Supercupa României, apoi au luat Cupa după o pauză de 29 de ani, iar în această seară şi-au apărat titlul cucerit în stagiunea trecută. Adversarii cer însă rejucarea partidei, după o gafă uriaşă de arbitraj.

Finala campionatului de handbal masculin n-a mai avut nevoie de un al treilea meci, după ce Dinamo a învins CSM Bucureşti, mai întâi, vineri, în „Ştefan cel Mare“, iar apoi în această seară, la sala „Rapid“. Ambele partide au fost de infarct.

Meciul 1 s-a decis în ultima secundă, în condiţiile în care, cu şase secunde înainte de final, scorul a fost egal. Asoltanei a devenit atunci eroul roş-albilor cu aruncarea decisivă. Dacă vineri, în ciuda înfrângerii, CSM a lăsat impresia că a fost echipa mai bună şi că a scăpat victoria printre degete, în această seară, rolurile s-au cam inversat.

Dinamo a condus de mai multe ori şi, când mai erau doar 47 de secunde, avea două goluri avans. Georgievski a redus diferenţa la un gol, iar Aslanian a egalat, 20-20, când mai erau doar trei secunde. Aşa că învingătoarea s-a decis la aruncările de la 7 metri. 

Aici, portarul „câinilor“, Irimuş, a parat două şuturi la Georgievski şi la Aslanian, în timp ce goalkeeper-ul CSM-ului, Iancu, s-a opus doar aruncării lui Şandru. 

Partida s-a terminat 24-23 pentru Dinamo care a repetat victoria din Supercupa României cu CSM Bucureşti pentru a lua cel de al 14-lea titlu din istoria clubului. Roş-albii vor reprezenta, din nou, România în Liga Campionilor în următoarea stagiune. 

CSM (23): Saurina 7, Georgievski 3, Aslanian 3, Negru 3, Rotaru 2, Milosevici 2, Novanc 1, Roşu 1, Stamate 1. Antrenor: Zvonko Sundovski

Dinamo (24): S. Esteki 6, Asoltanei 5, A. Esteki 4, Mocanu 4, Ragot 2, Şandru 1, Vrankovici 1, Mironescu 1. Antrenor: Eliodor Voica

„Meciul ar trebui să se rejoace“

Dinamo a câştigat, teoretic, campionatul, însă, la fel ca în Liga I de fotbal, suspansul se menţine în privinţa echipei care a luat titlul! Asta deoarece, în ultimul minut din timpul regulamentar, ambele echipe au avut câte un eliminat, însă Dinamo a continuat să joace în efectiv complet, fără ca arbitrii să vadă acest lucru.

„A fost nebunie ori joc fără regulament. Despre asta trebuie să vorbim. Regulamentul n-a fost respectat. Arbitrul le-a eliminat un jucător, iar ei au jucat tot în şapte. Meciul trebuie să se rejoace în opinia mea. La final, trebuia să avem noi mingea şi încă două minute pentru ei de suspendare“, a declarat antrenorul Sundovski pentru Dolce Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite