Tite a demisionat din funcția de selecționer al echipei naționale a Braziliei, după șocul din sferturi

0

Pe 9 decembrie, Brazilia a pierdut în fața Croației la penalty-uri în sferturile de finală ale Cupei Mondiale și a părăsit astfel competiția.

Tite, antrenorul echipei naționale a Braziliei. FOTO EPA-EFE
Tite, antrenorul echipei naționale a Braziliei. FOTO EPA-EFE

Tite și-a anunțat demisia din funcția de antrenor principal al echipei naționale de fotbal a Braziliei, după ce a pierdut sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2022 din Qatar.

"O înfrângere amară, dar sunt în pace cu mine însumi. Sfârșitul ciclului", a spus Tite.

Pe 9 decembrie, echipa croată a învins Brazilia cu 4-2 la penalty-uri în sferturile de finală ale Cupei Mondiale. După expirarea celor 90 de minute regulamentare meciul s-a încheiat cu scorul de 0-0, pentru ca, la finalul celor două reprize suplimentare scorul să fie 1-1.

În 2018, la Mondialul din Rusia, echipa Braziliei a fost eliminată tot în sferturi, dar de către Belgia.

Tite, pe numele întreg Adenor Leonardo Bacchi, a condus echipa națională a Braziliei din 2016. Sub conducerea sa Selecao a câștigat Copa América în 2019 și 61 de meciuri din cele 81 de meciuri susținute (restul au fost 13 încheiate cu egal și 7 înfrângeri), cu un golaveraj total de 180-37. 

Anterior Tite a lucrat pentru cluburile braziliene Gremio, Internacional, Atlético Mineiro, Palmeiras. A fost și antrenorul lui Corinthians de mai multe ori (2004; 2010-2013; 2015-2016), alături de care a devenit de două ori campion al Braziliei, câștigător al Cupei Libertadores și câștigător al campionatului mondial de cluburi în 2012.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite