Croația reușește minunea! Brazilia părăsește Campionatul Mondial din Qatar FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Croația a învins favorita la câștigarea Campionatului Mondial din Qatar, Brazilia și s-a calificat în semifinalele turneului, după loviturile de departajare și după ce brazilienii au condus cu 1-0.

Selecţionata Croaţiei, vicecampioana mondială, a învins formaţia Braziliei cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, vineri, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci în care scorul a fost egal, 1-1 (0-0, 0-0), după prelungiri.

Selecao a deschis scorul prin Neymar (105+1), dar Croaţia a reuşit să egaleze prin Bruno Petkovic (117) și a trimis meciul la loviturile de departajare. 

Echipa antrenată de Tite, care făcuse o primă repriză entuziasmantă cu Coreea de Sud în optimi (4-1), a avut câteva oportunităţi bune în prima parte, dar fără mari probleme pentru Livakovic: Vinicius Junior (5, 20) şi Neymar (41).

„Vatreni”, foarte bine organizaţi şi dispuşi la efort, au apărut periculos în careul lui Alisson în două rânduri, în min. 13, când Juranovic şi Perisic au luftat la centrarea lui Pasalic, şi în min. 30, când Perisic a tras mult peste poartă din colţul careului, scrie Agerpres. 

Deşi Croaţia a avut destule momente în care a împins echipa Braziliei în propria sa treime, sud-americanii au avut multe ocazii clare de gol în repriza secundă.Livakovic, care se dovedeşte a fi cel mai bun portar al turneului final din Qatar, a apărat mingea deviată de Gvardiol la centrarea lui Eder Militao (47), l-a blocat pe Vinicius la 7 metri, un minut mai târziu.

Portarul lui Dinamo Zagreb a intervenit providenţial de două ori faţă în faţă cu Neymar (55, 76), dar a reuşit să îl blocheze salvator şi pe Lucas Paqueta (66), după o neînţelegere între Lovren şi Gvardiol. Livakovic a fost la post şi la şutul lui Lucas Paqueta de la 15 metri (80), în timp ce Eder Militao (86) a avut un şut din careu, deviat însă în corner.

Rodrygo și Marquinhos au ratat penalty-urile sud-americanilor, iar croații au reușit performanța uriașă de a se califica în semifinalele Campionatului Mondial din Qatar.

Adversara croaților se va decide între Olanda și Argentina, partidă programată vineri seara, de la ora 21.00. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite