Tiger Woods a pus capăt colaborării cu Nike: suma câștigată de american în 27 de ani e colosală

0
Publicat:

Jucătorul american de golf, Tiger Woods, a anunţat pe platforma X,â sfârşitul parteneriatului său cu firma de echipament Nike, care l-a susţinut de la ascensiunea lui la profesionişti în urmă cu peste 27 de ani, transmite AFP.

Tiger Woods
Tiger Woods

Din cauza deselor accidentări, legendarul Tiger Woods, 48 ani, a câştigat un singur turneu major în ultimii 15 ani, în 2019, iar acum ocupă locul 883 în clasamentul mondial.

Woods şi-a amintit că s-a considerat fericit când a semnat primul parteneriat în august 1996, când avea 20 de ani, şi i-a mulţumit lui Phil Knight, cofondatorul lui Nike şi angajaţilor companiei de echipament sportiv. 'Oamenii se vor întreba dacă va exista un alt capitol. Da, va exista un nou capitol'', a scris Woods.

Conform unei estimări a AFP, bazate pe documente financiare, divizia Nike Golf a generat din 1996 o cifră de afaceri de peste zece miliarde dolari, vârful fiind atins în 2013 cu 791 de milioane de dolari. Woods, cu 15 turnee majore câştigate, a primit de la Nike circa 500 de milioane de dolari în timpul colaborării.

Ultimul contract al lui Woods, semnat în 2013, pentru zece ani şi în valoare de 200 milioane dolari, a expirat anul trecut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite