Super turneu de calificare pentru Europenele de baschet 3x3, la Constanţa! Unde se pot vedea meciurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
baschet

În acest weekend, oraşul de la malul mării găzduieşte, pentru a treia oară consecutiv, un turneu de calificare pentru  Campionatele Europene de Baschet.

Sambata si duminica, 27 de echipe nationale se vor intrece, pe terenul amplasat de Sport Arena Streetball pe faleza din fata Cazinoului din Constanta, pentru opt locuri (patru la masculin si patru la feminin) la FIBA 3x3 Europe Cup 2021, competitie care se va disputa la Paris in perioada 10-12 septembrie.

La fiecare categorie, echipele vor fi împărţite în patru grupe, urmând ca primele două clasate să avanseze în runda eliminatorie. Câştigătoarele celor patru meciuri din runda eliminatorie se califică la FIBA 3x3 Europe Cup 2021. 

Naţionala masculină de baschet 3x3 a României va trebui să lupte la Constanţa pentru calificare, alături de alte 14 echipe naţionale, impartite in patru grupe:

Grupa A – Letonia, Belarus, Slovacia

Grupa B – Lituania, Romania, Georgia, Irlanda

Grupa C – Olanda, Estonia, Suedia, Cipru

Grupa D – Ungaria, Ucraina, Marea Britanie, Kosovo

La feminin, intrecerile au strans la start 12 echipe:

Grupa A – Romania, Irlanda, Suedia

Grupa B – Ungaria, Slovacia, Marea Britanie

Grupa C – Ucraina, Letonia, Lituania

Grupa D – Belarus, Estonia, Kosovo

În cazul naţionalei feminine a României, dacă va ocupa unul dintre primele două locuri în grupă, nu va accede în meciurile eliminatorii de calificare, urmând să cedeze locul echipei aflate pe locul 3. 

Turneul final al FIBA 3x3 Europe Cup va avea loc în perioada 10-12 septembrie, la Paris. 

Evenimentul este organizat de către Federaţia Română de Baschet, Asociaţia Judeţeană de Baschet Constanţa şi Sport Arena Streetball cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa şi poate fi urmărit în direct pe Digi Sport. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite