Sun Challenge: Cel mai verde traseu din Bucureşti. Avem data evenimentului şi probele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vacaresti

În mai puţin de o lună, vor avea loc cursele care vor contribui şi la strângerea de fonduri pentru conservarea vidrelor. Mai exact, din banii obţinuţi se vor construi case pentru vidre, acţiuni de conştientizare asupra poluării şi de promovare a parcului.

Iubitorii mişcării în aer liber sunt chemaţi pe 26 septembrie la Sun Challenge, competiţia organizată de Sun Plaza în Parcul Natural Văcăreşti! Astfel, participanţii se vor bucura de o alergare într-un loc cu totul special şi, în acelaşi timp, vor contribui la programul „Prima casă pentru vidre”. 

Aflată la cea de-a treia ediţie, Sun Challenge e singura cursă de alergare prin Parcul Natural Văcăreşti. Te poţi înscrie la una dintre cele trei distanţe de concurs - 5 km, 10 km, 21 km. Indiferent ce traseu alegi, vei avea ocazia să alergi prin interiorul parcului, pe poteci de trail, printre lacuri, stuf, sălcii şi arbori bătrâni, în locul unde locuiesc vidre, ţestoase şi peste 170 de specii de păsări.

Toţi banii obţinuţi din înscrieri vor fi direcţionaţi de Sun Plaza către Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti pentru programe de conservare a vidrelor (Lutra Lutra). Vom construi o vizuină pentru vidrele din parc şi vom monta camere video pentru monitorizarea lor. În plus, rangerii din parc vor igieniza zona (vidrele iubesc apele curate), vor construi o plută din peturile găsite în parc (pentru a atrage atenţia asupra poluării cu plastic a apelor) şi vor monta panouri pentru desemnarea zonelor de habitat şi protecţie („Şşş, te apropii de casa vidrelor!”).

Vacaresti

De asemenea, vom face acţiuni de informare pentru publicul larg şi pentru copii, în cadrul cărora vom vorbi despre importanţa vidrei pentru zonele umede şi vom povesti despre vidrele care trăiesc în parc.

În România, vidra este specie prioritară, care necesită un regim special de protecţie.

Vidra este un mamifer nocturn cu o blană foarte deasă, corp alungit şi coadă lungă şi rotundă. Poate ajunge până la 15 kg greutate, iar ca lungime măsoară până spre un metru fără să-i calculăm coada, care are aproximativ 30 de cm. Se hrăneşte cu peşte, dar în lipsa acestuia se mulţumeşte şi cu raci, broaşte, păsări, rozătoare, şerpi, şopârle, melci, scoici, crabi, insecte sau chiar plante.

Nu rata perioada de Early Bird! Până pe 31 august, contribuţiile de participare sunt reduse - 80 de lei pentru probele de 5 km sau 10 km şi 90 de lei pentru proba de 21 km. Din 1 septembrie, contribuţiile cresc - 100 de lei pentru probele de 5 km sau 10 km şi 120 de lei pentru proba de 21 km.

Pentru înscrieri, intră pe site-ul competiţiei https://www.sun-plaza.ro/sun-challenge-2021/.

Pentru mai multe detalii la zi, intră pe evenimentul creat pe Facebook: https://www.facebook.com/events/257828976027733/

Ambasadorii evenimentului sunt: Simona Radiş şi Radu Restivan.

Parteneri: Gerovital, Decimas, Gatorade, Worwag Pharma, Forcapil, ACM, Taksim, Lady Factory Gym, Cupio, Numis Med.

Parteneri media: Digi FM, National Geographic România, 321Sport, alerg.ro.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite