Stéphanie Frappart, prima femeie care a condus un meci la Cupa Mondială. Cum s-a descurcat franțuzoaica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o seară nebună și un meci bine controlat, franceza Stéphanie Frappart a devenit prima femeie din istorie care a condus un meci la Cupa Mondială.

Stephanie Frappart a condus bine partida Costa Rica -Germania. Foto Getty Images
Stephanie Frappart a condus bine partida Costa Rica -Germania. Foto Getty Images

1 decembrie 2022 va rămâne în istoria Cupei Mondiale drept ziua în care o femeie a condus la centru un meci al turneului final. Franțuzoaica Stéphanie Frappart a arbitrat partida Costa Rica - Germania.

La final, epuizată de efort, fosta jucătoare de la Herblay-sur-Seine a dezvăluit, pe drumul spre vestiare, un zâmbet de satisfacție în colțul gurii. Alături de cei doi asistenți ai săi, mexicana Karen Diaz și brazilianca Neuza Back, Stéphanie Frappart (38 de ani) știa că a dus la bun sfârșit un meci spectaculos, care a intrat în istoria fotbalului.

Pionier în arbitraj, Stéphanie a fost, de asemenea, prima femeie care a condus un meci Ligue 1 (aprilie 2019), o finală de Coupe de France (mai trecut) sau un meci internațional în competiție oficială (septembrie 2020).

Sub privirile lui Pierluigi Collina, șeful arbitrilor, Stéphanie Frappart a lăsat impresia că stăpânește jocul de la început până la sfârșit. 12 faulturi fluierate, 1 cartonaș galben accordat, 7 offsaiduri, asta e bilanțul unui meci intens, dar nu dur.

Frappart, care a început să arbitrajeze la vârsta de 13 ani, a luat două decizii greșite, dar la semnalizarea asistenților, corectate ulterior din camera VAR. Un alt moment tensionat a venit în minutul 45, când a fluierat încheierea primei reprize în plin atac al Costa Ricăi. O decizie care a provocat rumoare în tabăra ”Los Ticos”. În rest, joc cursiv și hotărâri corecte.

Partida Costa Rica - Germania, încheiată 2-4, a consfințit eliminarea nemților de la CM Qatar 2022. Chiar dacă au învins, ”Panzerele” au ocupat locul 3 în grupă după Japonia și Spania. E a doua eliminare la rând a Germaniei încă din faza grupelor, după ce, în 2018, nemții pierdeau cu Coreea de Sud și rămâneau pe ultimul loc în clasament. Asta după ce în 2014 sse încoronaseră campioni mondiali!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite