Prima femeie arbitru la un meci de Campionat Mondial de fotbal. Ce partidă va arbitra

0
Publicat:

Arbitrul francez Stéphanie Frappart va fi prima femeie arbitru central la o partidă de la Campionatul Mondial de fotbal masculin. Aceasta va arbitra partida dintre Costa Rica – Germania.

Stephanie Frappart scrie istorie în Qatar FOTO Profimedia
Stephanie Frappart scrie istorie în Qatar FOTO Profimedia

Ea va conduce prima echipă feminină de arbitri la un meci de Cupa Mondială masculină, urmând să fie însoțită de arbitrii asistenți Neuza Back, din Brazilia, și Karen Díaz Medina, din Mexic. Anunțul a fost făcut marți, 29 noiembrie, de FIFA. Meciul Costa Rica – Germania este crucial pentru calificarea în etapa următoare.

Stéphanie Frappart a mai arbitrat un meci de calificare la Cupa Mondială masculină în martie, un meci din Liga Campionilor masculină în 2020, finala Supercupei Uefa 2019 și meciuri din Ligue 1, conform The Guardian.

 „Este un semn puternic din partea FIFA“

Frappart a figurat ca al patrulea oficial în timpul meciului fără goluri dintre Mexicului și Polonia în Grupa C. Alți doi arbitri, Salima Mukansanga din Rwanda și Yamashita Yoshimi din Japonia, au fost, de asemenea, incluși în lotul FIFA de oficiali ai Cupei Mondiale.

Înainte de începerea turneului, arbitra franceză a spus că speră că includerea arbitrilor femei la Campionatul Mondial Qatar va „face ca lucrurile să se întâmple" la un nivel mai larg: „Este un semn puternic din partea FIFA și a autorităților de a avea arbitri femei în acea țară".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite