Stadion de aproape 100 de milioane de euro într-un oraș cu echipă în Liga a III-a

0
Publicat:

Oradea este orașul unde va răsări un nou stadion ultramodern, chiar dacă fotbalul este la momentul actual aproape inexistent în urbea din vestul țării. Primăria a anunțat că demarează construcția unei arene care va costa 472 de milioane de lei, adică aproximativ 94 de milioane de euro.

Proeictul noii arene bihorene. Foto Primăria Oradea
Proeictul noii arene bihorene. Foto Primăria Oradea

După ce echipelor Steaua, Rapid, Petrolul, U Craiova, U Cluj sau CFR li s-a rezolvat problema stadioanelor, la ora actuală se lucrează la stadioanele din Constanța, Timișoara și Pitești. Discuții sunt pentru cele ale lui Dinamo și Corvinul, iar pe listă a apărut un nou proiect, la Oradea. Asta deși orașul bihorean încă nu are echipă în primele două ligi. Ce-i drept, FC Bihor e pe locul 1 în Seria 8 din Liga a III-a, dar până la promovare mai e cale lungă.

Arenă ultramodernă, de 16.000 de locuri, ar urma să fie gata în 2027. Primăria Oradea și Guvernul României au realizat un parteneriat pentru a construi un stadion care se ridică la cele mai înalte standarde. „Prin votul Consiliului Local de joi, am aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării - Compania Națională de Investiții a amplasamentului pe care se va ridica noul stadion al orașului, situat pe strada Făgărașului nr. 2”, a transmis primarul.

Se așteaptă ok-ul Guvernului

Noul stadion va avea 16.000 de locuri. Va beneficia de un hotel cu restaurant, săli de conferințe și centru spa pentru recuperare sportivă. Valoarea totală a investiției se ridică la 972 de milioane de lei, aproximativ 94,4 milioane de euro. Ca și în cazul celor de la Dinamo, proiectul arenei trebuie să treacă de comisiile interministeriale. Edilul din Oradea este optimist: ”Ne dorim ca până în cursul lunii mai să putem avea Hotărârea de Guvern ce va aproba indicatorii tehnico-economici finali, după care va fi lansată licitația pentru desemnarea constructorului”.

FC Bihor Oradea joacă în prezent pe un stadion construit în 1924 și modernizat în 2004, cu o capacitate de 12.376 de locuri. Echipa se află pe primul loc în Seria 8 din Liga a III-a, la 7 puncte distanță de Poli Timișoara. Însă pentru a promova în Liga 2, formația orădeană trebuie să termine sezonul regulat în primele patru, apoi va juca un play-off în care trebuie să se claseze pe primele două poziții. Urmează un baraj în care vor intra alte 19 formații, câștigătoarele vor fi împărțite în 5 dueluri ce vor fi decise în dublă manșă, iar echipele învingătoare vor promova, scrie gsp.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite