Sportul discriminează: cum sunt tratate țările angrenate în războaie la Jocurile Olimpice de la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din păcate, JO 2024 coincide cu două războaie sângeroase aflate în derulare. Vorbim, în primul rând, despre agresiunea rusă, cu susținerea Belarusului, în Ucraina. Iar în Orientul Mijlociu, Israelul face un veritabil „măcel“ în Fâșia Gaza.

Israelienii sunt primiți cu brațele deschise la Jocurile Olimpice de la Paris. FOTO: Arhiva Adevărul
Israelienii sunt primiți cu brațele deschise la Jocurile Olimpice de la Paris. FOTO: Arhiva Adevărul

Reacția comunității internaționale? Israelienii au fost primți cu brațele deschise la Paris, deși s-a cerut excluderea lor, dar sportivii din Rusia și Belarus vor avea parte de un „tratament special“.

Concret, însemnele celor două țări sunt interzise la JO 2024. Imnurile lor naționale nu vor fi intonate în cazul câștigării unor medalii. Și, foarte important, cele două țări agresoare vor lipsi de la festivitatea de deschidere. De precizat că Rusia și Belarus au fost excluse de la sporturile pe echipe cu ocazia JO 2024. Din cauza deciziilor Comitetului Olimpic Internațional (CIO), Rusia, care a avut o delegație cu 335 de sportivi la Tokyo în 2021, are acum doar 15 concurenți, la Paris. Comitetul Olimpic Rus i-a despăgubit financiar pe cei 245 de atleți care au ratat JO 2024 din cauza criteriilor impuse de CIO.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite