Simona Halep va fi ștearsă din clasamentul mondial! De ce va trebui să o ia de la zero

0
Publicat:

Chiar dacă mulți îi cântă prohodul, estimând că scandalul dopajului va însemna finalul carierei, Simona Halep ar putea să-și dorească să revină în circuitul sportiv, deși vârsta - a trecut de 30 de ani - poate fi un impediment major.

Simona Halep o va lua de la zero dacă va reveni pe teren după suspendare. Foto Arhivă Adevărul
Simona Halep o va lua de la zero dacă va reveni pe teren după suspendare. Foto Arhivă Adevărul

Însă va fi infinit mai greu pentru Halep, care va fi nevoită să o ia de la zero. În caz de dopaj dovedit, tenismenii sunt șterși din clasamentul mondial, astfel că punctajul ei WTA va fi nul.

Simona Halep începe această săptămână pe poziția 12 WTA cu 2.661 puncte, după ce a fost depășită de franțuizoaica Caroline Garcia și de rusoaicele Kudermetova și Kasatkina. În funcție de suspendarea pe care o va primi - și e 99,9% că o va primi - românca va ajunge la coada clasamentului mondial, practic ca o jucătoare nou-intrată în circuit. 

Va putea juca la turnee mici sau cu wild-card

După expirarea suspendării - pentru derivați EPO se dau cele mai drastice pedepse, între doi și patru ani - revenirea Simonei va putea fi realizată doar prin participarea la turnee minuscule sau prin wild-carduri primite de la organizatori.

Simona Halep a picat un test anti-doping la US Open 2022. Tenismena română a fost suspendată provizoriu de federația internațională, iar acum se pregătește să-și susțină nevinovăția în fața anchetatorilor. Cazul ei va va ajunge și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a cărui decizie va rămâne definitivă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite