Scandalul descalificării lui Andrey Rublev din turneul de la Dubai: se cere introducerea VAR în tenis

0
Publicat:

Andrey Rublev a fost descalificat ieri în semifinala contra lui Boblik de Dubai, după ce ar fi înjurat în limba rusă un arbitru de linie. Ieșirea sa a fost sancționată de supervizorul concursului, însă decizia organizatorilor a stârnit o mulțime de reacții în tenis.

Andrey Rublev, protagonistul unui incident la Dubai. Foto EPA EFE
Andrey Rublev, protagonistul unui incident la Dubai. Foto EPA EFE

Sportivul de pe locul 5 ATP i-ar fi strigat oficialului "Nenorocitul dracului" în limba rusă și a fost imediat descalificat, pierzând punctele și banii câștigați până în acea fază a competiției din Emirate. Unul dintre cei care au reacționat vehement după descalificarea lui Rublev a fost Alejandro Davidovich Fokina, spaniolul aflat pe locul 23 ATP.

Decizie scandaloasă a organizatorilor

Ibericul a catalogat decizia luată de supervizor drept "rușinoasă" și cere introducerea arbitrajului video în tenis. "Foarte nedrept că îl descalifică pe Rublev fără să se asigure mai întâi că ceea ce a înțeles arbitrul de linie este corect. Această regulă ar trebui revizuită și schimbată. Rușinos. Avem nevoie de VAR în tenis", a scris Davidovich Fokina pe contul său de X.

Spaniolul a revenit apoi cu un nou mesaj, în care a explicat faptul că nu îl consideră nevinovat pe rusul Andrey Rublev, dar că sancțiunea e prea dură: "Ceea ce a făcut Rublev nu a fost corect, dar a-i lua toate premiile și punctele fără nicio dovadă că ceea ce arbitrul de linie i-a spus supervizorului este corect pare nedrept", a adăugat spaniolul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite