Scandal de proporții la Australian Open, după ce un suporter a afișat steagul Rusiei

0
Publicat:

Un scandal de proporții a avut loc la Australian Open, după ce un suporter a afișat steagul Rusiei la meciul dintre ucraineanca Kateryna Baindl (28 de ani, 95 WTA) și rusoaica Kamilla Rakhimova (21 de ani, 110 WTA), care a fost câștigat de Baindl cu 7-5, 6-7(8), 6-1.

Steagul Rusiei a fost afișat la un meci de la Australian Open Foto: Captura GSP.RO
Steagul Rusiei a fost afișat la un meci de la Australian Open Foto: Captura GSP.RO

Însemnele Rusiei sunt interzise în tenis din cauza războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Drapelul a fost îndepărtat inclusiv de pe grafica TV și din clasamentele oficiale ATP și WTA, dar, conform Gazetei Sporturilor, un fan rus a apărut cu un steag în tribune în prima zi de la Australian Open, pe terenul 13, acolo unde se înfruntau Kateryna Baindl și Kamilla Rakhimova.

Vasyl Myroshnychenko, ambasadorul Ucrainei în Australia și Noua Zeelandă, a a avut o reacție dură: „Condamn ferm expunerea publică a drapelului Rusiei în timpul meciului jucătoarei ucrainene de tenis Kateryna Baindl de astăzi, la Australian Open. Solicit Tennis Australia să-și impună imediat politica steagul neutru”.

În săptămânile premergătoare turneului de la Antipozi, Myroshnychenko le ceruse organizatorilor interzicerea sportivilor din Rusia și Belarus.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite