Nadal răsuflă ușurat, la Australian Open: Analiza unei victorii cu mari emoții

0
Publicat:

A treia încercare din 2023 a fost cu noroc pentru Rafael Nadal (Spania, 36 de ani, 2 ATP). Ibericul a abordat primul Grand Slam al anului cu o pregătire care poate fi catalogată oricum, numai ideală nu!

Rafael Nadal are două trofee cucerite la Australian Open, de-a lungul anilor.
Rafael Nadal are două trofee cucerite la Australian Open, de-a lungul anilor.

Chinuit și de probleme medicale, Nadal a apucat să joace două partide înainte de Australian Open 2023. Ambele pierdute, cu Norrie (12 ATP) și cu De Minaur (24 ATP). Colac peste pupăză, deși a fost principalul favorit la tragerea la sorți pentru tabloul masculin de la Australian Open, Rafa a dat de un jucător în mare formă. Vorbim despre britanicul Jack Draper (38 ATP) care, săptămâna trecută, a avansat până în semifinalele turneului Adelaide International 2, cu victorii fără set pierdut, la Sonego (47 ATP), Paul (35 ATP) și Khachanov (20 ATP).

La Melbourne însă, campionul en-titre de la Australian Open și-a respectat blazonul. După un meci de 3 ore și 43 de minute, Nadal s-a calificat în turul II: 7-5, 2-6, 6-4, 6-1. În următoarea rundă, Nadal se va duela cu americanul Mackenzie McDonald (65 ATP).

După o calificare, totuși, muncită, cu un set pierdut, Nadal a admis că a trecut peste un hop important, având în vedere tot ce s-a întâmplat, în ultima perioadă. „Din perspectiva mea, ținând cont de toată situația cu care m-am confruntat, cred că am început foarte bine aici. Am jucat împotriva unuia dintre cei mai grei adversari pe care îi puteam întâlni în prima rundă. Mă simt foarte bine după această primă victorie la Australian Open. E un rezultat de care aveam mare nevoie. În ultimele câteva luni, n-a fost ușor pentru mine, dar sper ca această victorie să mă ajute“, a spus Rafa, potrivit Eurosport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite