Saudiții au făcut-o de oaie: Supercupa Turciei de la Riad, un fiasco total care face înconjurul lumii

0
Publicat:

Arabia Saudită are în plină desfășurare o campanie extrem de costisitoare de a-și „spăla“ imaginea prin organizarea unor evenimente sportive de mare anvergură. Ce-i drept, acesta e doar un aspect al planului extravagant finanțat de petrodolari fără număr.

Organizatorii arabi au transformat Supercupa Turciei într-un fiasco
Organizatorii arabi au transformat Supercupa Turciei într-un fiasco

Saudiții, la fel ca toți arabii din zona Golfului Persic, adoră să-și flexeze mușchii în fața lumii. De aceea, Qatar, fără o tradiție fotbalistică, a ținut să organizeze Mondialul din 2022 într-un oraș practic, Doha, deși costurile au fost istorice. Și, din același motiv, din dorința de a fi în prim-plan la nivel global, în 2034, același turneu final va ajunge în Arabia Saudită.

Până atunci însă, Regatul a ajuns în prim-plan din motive nedorite. Pentru că Supercupa Turciei, Galatasaray – Fenerbahce, programată pentru vineri la Riad, nu s-a mai jucat aici! Partida a fost amânată pentru o dată ulterioară, aproape sigur în afara Arabiei Saudite, după ce organizatorii s-au opus ca jucătorii celor două formații să pătrundă pe teren, îmbrăcați în niște tricouri omagiale cu chipul lui Mustafa Kemal Ataturk. Acesta, fondatorul Turciei moderne, e o figură foarte iubită în „Țara semilunei“, însă, unele țări arabe îl consideră un trădător al valorilor islamice!

Chiar dacă nici turcii, nici saudiții n-au confirmat anularea Supercupei de vineri din cauza acestui motiv, el a apărut în toată presa mondială „pe surse“. S-a vehiculat, de asemenea, că saudiții ar fi refuzat intonarea imnului naționala al Turciei înaintea Supercupei și că ar fi interzis și steagurile Turciei pe stadionul Al-Awal Park din Riad, însă această informație a fost respinsă de federația de la Anakara.

După acest fiasco, Arabia Saudită urmează să găzduiască Supercupa Spaniei (10-14 ianuarie), dar și Supercupa Italiei (18-22 ianuarie), fiecare eveniment cu patru cluburi pe tablou.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite