Saudiții pun petrodolarii pe masă: arabii „fură“ încă un eveniment sportiv major Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supercupa Italiei va avea loc în luna ianuarie în Arabia Saudită, la Riad, într-o formulă în premieră cu patru echipe, a anunţat, luni, Liga italiană de fotbal, cu ocazia Adunării sale Generale.

Saudiții văd deja niște supermeciuri la ei în țară și vor găzdui și Mondialul din 2034
Saudiții văd deja niște supermeciuri la ei în țară și vor găzdui și Mondialul din 2034

Ediţia din 2024 se va desfăşura sub forma unui turneu Final Four care reuneşte campioana Napoli, vicecampioana Lazio Roma, precum şi câştigătoarea Cupei Italiei, Inter Milano, şi finalista Fiorentina.

Prima semifinală dintre Napoli şi Fiorentina este programată pe 18 ianuarie pe stadionul Al-Awwal Park unde Al-Nassr, echipa lui Cristiano Ronaldo, dispută meciurile sale de acasă. A doua semifinală, dintre Inter şi Lazio, va avea loc a doua zi. Finala este programată pe 22 ianuarie.

În cursul acelui weekend este programată etapa a 21-a a campionatului Italiei, dar fără aceste patru echipe, dintre care trei vor disputa optimile de finală ale Ligii Campionilor şi deci vor avea un program încărcat în lunile ianuarie şi februarie.

Saudiții organizează și Supercupa Spaniei

Principiul acestei Supercupe a Italiei în noul format, în Arabia Saudită, a fost întrerupt din martie 2003, dar datele competiţiei au făcut până în ultimul moment obiectul negocierilor între cluburi, Liga italiană şi autorităţile saudite care găzduiesc, de asemenea la Riad, Supercupa Spaniei în perioada 10-14 ianuarie.

Când războiul dintre Israel şi Hamas a fost declanşat de un atac sângeros, conducătorii cluburilor italiene au vrut să anuleze orice deplasare în regiune, înainte de a reveni asupra deciziei.

Supercupa Italiei a fost mutată pentru prima oară în Arabia Saudită în 2018, după ce a fost organizată în Libia (2002), SUA (2003), China (2009, 2011, 2012, 2015) şi Qatar (2014, 2016). În sezonul trecut, competiţia a fost câştigată de Inter Milano, după 3-0 cu AC Milan. Conform presei italiene, cele patru echipe îşi vor împărţi 23 milioane euro drept prime, dintre care şapte pentru învingător.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite