S-au cernut româncele la Roland Garros. Ana Bogdan, învinsă de Svitolina și de ploaie

0
Publicat:

Ana Bogdan rămăsese singura româncă tabloul de simplu la Roland Garros, după ce Jaqueline Cristian și Sorana Cîrstea au pierdut în runda de debut, iar Irina Begu a cedat în turul 3, în această după-amiază. Prahoveanca a fost învinsă clar în această seară de Elina Svitolina, astfel că aventura româncelor la Paris s-a încheiat înainte de a se intra în a doua săptămână de concurs.

Ana Bogdan și-a încheiat parcursul bun de la Roland Garros. Foto EPA EFEț
Ana Bogdan și-a încheiat parcursul bun de la Roland Garros. Foto EPA EFEț

Ana nu a mai repetat meciul fantastic din primăvară contra ucrainencei, din Billie Jean King Cup și a cedat clar, scor 5-7, 2-6, cu Elina Svitolina, numărul 19 mondial, într-un meci amânat ore bune din cauza ploii. Românca i-a ținut piept adversarei în primul set, dar după pauza provocată de ploaie nu s-a mai regăsit în joc. După ce a cedat parte a jocului, Ana Bogdan a deschis cu break setul secund, însă imediat și-a pierdut serviciul, iar Svitolina a egalat la 1.

A căzut în setul secund

Jucătoarea din Ucraina a trecut mai apoi în față, la 2-1, moment în care ploaia a început din nou la Paris, iar partida româncei a fost întreruptă din cauza ploii. După o pauză de circa 40 de minute, cele două jucătoare s-au întors pe teren, iar Svitolina a revenit cu break în meci, distanțându-se la 3-1.

Imediat, Ana a recuperat break-ul și a strâns scorul, dar mai apoi a greșit iar pe serviciul său și i-a permis Svitolinei să meargă la 4-2. Până la final doar ucraineanca a mai contat în meci, aceasta câștigând partida 7-5, 6-2, urmând a se duela pentru un loc în sferturi la Roland Garros cu numărul 4 mondial, Elena Rybakina.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite