Directoarea Amelie Mauresmo i-a spus verde-n față lui Halep de ce nu i-a dat wildcard la Roland Garros

0
Publicat:

Simona Halep nu va juca la Roland Garros, turneu ar începe astăzi la Paris. Aflată pe locul 1139 mondial, românca nu putea ajunge la cel de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului decât dacă primea invitație. Ea nu a primit wildcard, iar directoarea Amelie Mauresmo a explicat ieri clar de ce sportiva noastră a fost ocolită: pentru că a fost implicată într-un caz de dopaj.

Simona Halep se chinuie să se refacă după ce a stat 18 luni în afara terenului. Foto EPA EFE
Simona Halep se chinuie să se refacă după ce a stat 18 luni în afara terenului. Foto EPA EFE

„Dacă Simona ar fi fost exonerată în apelul ei de la tribunalul sportiv, poate că am fi luat o altă decizie. Însă ea nu a fost exonerată de pedeapsă. Am simțit nevoia să favorizăm alte jucătoare din Franța, unele mai tinere, mai degrabă decât pe Simona, având în vedere tot ce s-a întâmplat.

Mai era și Caroline Wozniacki, care făcuse și ea o cerere pentru wildcard. Acestea sunt alegeri foarte greu de făcut. Știm că provocăm dezamăgire și întotdeauna este dificil”, a spus Amelie Mauresmo pentru eurosport.fr.

Un an și jumătate pe tușă se repară greu

Barbara Schettt, o altă fostă mare jucătoarea, acum comentator sportiv, a declarat pentru hotnews.ro că ar fi vrut să o vadă pe Simona Halep la cel de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului, dar recunoaște că românca nu este aptă fizic pentru un turneu de o asemenea importanță. ”Nu sunt sigură că s-a antrenat prea mult cât a fost pe tușă. Evident că a pierdut o grămadă de energie în acele procese și în tot ceea ce a făcut pentru a reduce acea pedeapsă.

Cred că este încă suficient de tânără, dar dacă ești pe tușă un an și jumătate îți trebuie aproape încă pe atâta pentru a putea reveni acolo unde ți-e locul. Cel mai important lucru pentru ea este să nu se streseze. Trebuie să aibă grijă de corpul ei, să muncească din greu și să aibă echipa potrivită lângă ea.

Halep încă se confruntă cu acuzații 

Cu siguranță jocul este acolo. Cred că este o atletă fenomenală și atunci când a atins nivelul superior al jocului a avut atât de puține erori neforțate. Poate juca și agresiv. Mai cred, de asemenea, că e tare incomod să revină și să facă față multor acuzații, mulți jucători vorbesc, mulți oameni vorbesc, iar aici nu mai este vorba despre tenisul ei.

Acum este doar despre sentința pentru dopaj și restul. Sunt multe de digerat, multe lucruri care s-au întâmplat și în viața personală cu divorțul ei. Trebuie să îi acordăm timp, dar eu cred în ea. Cred că este o campioană și, știi, are treburi neterminate în tenis. Vrea să facă mai mult și vom vedea cum se va descurca anul viitor”, a declarat Barbara Schett.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite