Rusia sfidează excluderea din fotbalul internațional: Victorie clară, acasă, în primul meci de după război

0
Publicat:

Selecţionata Rusiei a învins cu scorul de 2-0 echipa Irakului, într-un meci amical disputat, duminică, pe Gazprom Arena din Sankt Petersburg, în faţa a 23.818 spectatori, informează Reuters.

Valeri Karpin, selecționerul Rusiei
Valeri Karpin, selecționerul Rusiei

Gazdele au deschis scorul după pauză, prin Anton Miranciuk (5-0), iar apoi şi-au majorat avantajul prin Serghei Pinaiev, jucătorul formaţiei Lokomotiv Moscova (58), care a devenit cu această ocazie cel mai tânăr marcator din istoria naţionalei ruse, la 18 ani, 4 luni şi 24 de zile.

Partida de duminică a fost prima întâlnire internaţională pe teren propriu pentru naţionala Rusiei din noiembrie 2021, înainte de a fi suspendată din competiţiile internaţionale în urma invaziei armatei ruse în Ucraina.

Gazprom Arena, cu o capacitate de 68.000 de locuri, ar fi trebuit să găzduiască finala ediţiei trecute a Ligii Campionilor, înainte ca UEFA să-i retragă Rusiei dreptul de a organiza acest eveniment.

Echipa masculină a Rusiei a disputat anterior doar patru meciuri de la declanşarea aşa-numitei "operaţiuni militare speciale" în Ucraina, toate în deplasare: o victorie cu Kîrgîzstan (2-1) şi trei remize, cu Tadjikistan (0-0), Uzbekistan (0-0) şi Iran (1-1).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite