Rusia vrea să părăsească UEFA și să se înscrie pe alt continent. Unde ar urma să joace rușii fotbal

0
0

Rusia ia în calcul să părăsească UEFA, după ce echipa națională și echipele de club au fost excluse de FIFA și UEFA din competiții, din cauza războiului din Ucraina.

Rusia - Uzbekistan amical. FOTO Echipa națională a Rusiei Facebook
Rusia - Uzbekistan amical. FOTO Echipa națională a Rusiei Facebook

Președintele Federației Ruse de Fotbal a declarat că echipa națională a Rusiei, dar și echipele de club care activează în Rusia, ar putea să părăsească UEFA și să se mute în Confederația Asiatică de Fotbal. 

Decizia vine după ce Rusia a fost exclusă din competițiile fotbalistice organizate în Europa, atât la nivel de echipe naționale, cât și la nivelul echipelor de club. 

„În urmă cu câteva luni, am declarat că este prematur să ne mutăm în Confederația Asiatică de Fotbal. Acum, a juca în Asia reprezintă o oportunitate pe care ar trebui să o luăm în considerare”, a declarat Alexander Dyukov, președintele Federației Ruse de Fotbal. 

Echipa națională a Rusiei a fost exclusă din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar, la scurt timp după izbucnirea războiului din Ucraina, iar Polonia s-a calificat la „masa verde”, în dauna rușilor, în finala barajului de calificare la turneul final. 

De asemenea, UEFA a suspendat echipele de club rusești din competițiile europene pe o perioadă nedeterminată. 

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri