Rusia scârbește: Amicalul cu Bosnia, lovit de o reacție explozivă. „Refuz să intru pe teren!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rușii încearcă, treptat, să-și facă loc în fotbalul internațional, după ce sancțiunile impuse de FIFA și UEFA au scos atât echipele naționale, cât și cele de club din circuitul competițional.

Vladimir Putin a creat o imagine oribilă pentru Rusia în lume. FOTO: Arhiva Adevărul
Vladimir Putin a creat o imagine oribilă pentru Rusia în lume. FOTO: Arhiva Adevărul

Săptămâna trecută, presa locală a anunțat că, în lunile octombrie și noiembrie, prima reprezentativă va întâlni, pe rând, Kârgâzstan, Bosnia și Iranul, în cadrul unor partide amicale. Rușii au mai avut o tentativă de a aranja un amical cu Iranul, în luna iunie, însă perșii au aflat de la FIFA că n-au voie să se prezinte la un asemenea meci. Nu e clar dacă forul mondial și-a schimbat regulile, între timp, sau dacă rușii fac doar anunțuri propagandistice cu aceste amicale.

Miralem Pjanić refuză să joace în amicalul cu Rusia.
Miralem Pjanić refuză să joace în amicalul cu Rusia.

Cert e că, în Bosnia, știrea că echipa națională poate întâlni Rusia a stârnit o reacție furtunoasă! Miralem Pjanić (32 de ani), starul echipei care, de curând, a ajuns sub comanda lui Cosmin Olăroiu la Al-Sharjah, a criticat vehement ideea acestui amical cu Rusia.

Directorul sportiv al naționalei a luat legătura cu mine și mi-a zis că există posibilitatea disputării unui amical cu Rusia. I-am zis că, în acest moment, o asemenea partidă n-ar avea nicio logică pentru noi. Pentru că rușii sunt suspendați de FIFA și de UEFA. Așadar, de ce noi? De ce nu joacă o altă echipă cu ei? Toată planeta suferă din cauza războiului din Ucraina. De ce trebuie să fim noi primii care joacă un amical cu Rusia? Acest meci n-ar aduce nimic bun și, de fapt, ar avea doar urmări negative pentru noi. Eu n-am nimic împotriva fotbaliștilor ruși, dar, dacă împreună cu jucătorii naționalei Bosniei vom decide să boicotăm acest amical, atunci trebuie să fim susținuți. Eu personal nu pot intra pe teren într-o asemenea partidă“, a afirmat Pjanić.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite