România și Thailanda se înfruntă în Cupa Davis: Programul din weekend și miza întâlnirii

0
Publicat:

Nicholas David Ionel îl va înfrunta pe Yuttana Charoenphon, vineri, în prima partidă de simplu din cadrul întâlnirii care opune echipele masculine de tenis ale României şi Thailandei, la Nontaburi, în primul tur al play-off-ului Grupei Mondiale I a Cupei Davis.

Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat jucător din lotul tricolorilor. FOTO: Arhiva Adevărul
Nicholas David Ionel, cel mai bine clasat jucător din lotul tricolorilor. FOTO: Arhiva Adevărul

Nicholas David Ionel este cel mai bine clasat român la simplu (225 ATP), iar la dublu ocupă locul 411 în lume. Yuttana Charoenphon este a treia racheta a Thailandei la simplu, ocupând locul 976 în clasamentul mondial de simplu, în timp ce la dublu se află pe 991.

Al doilea meci de simplu de vineri îi va opune pe Kasidit Samrej (605 ATP la simplu şi 1.017 ATP la dublu) şi pe Filip Cristian Jianu (267 ATP la simplu şi 590 ATP la dublu). Sâmbătă vor avea loc meciul de dublu şi ultimele două partide de simplu, Ionel - Samrej şi Jianu - Charoenphon. De remarcat că toate cele patru meciuri de simplu vor fi premiere.

Veteranul Marius Copil (32 ani, 393 ATP la simplu şi 511 ATP la dublu), care a evoluat în 22 de întâlniri de Cupa Davis pentru România, disputând 39 de meciuri, 29 la simplu şi 1-0 la dublu, va juca în partida de dublu, alături de Victor Vlad Cornea (1.204 ATP la simplu, 107 ATP la dublu). Adversarii lot vor fi Pruchya Isaro (1.337 ATP la simplu, 455 ATP la dublu) şi Thantub Suksumrarn (1.075 ATP la simplu, 556 ATP la dublu).

Din echipa al cărei căpitan nejucător este Paradorn Srichapan mai face parte şi Palaphoom Kovapitukted (729 ATP la simplu, 955 ATP la dublu).

În lotul României, care îl are drept căpitan nejucător pe Gabriel Trifu, figurează şi Cezar Creţu (418 ATP la simplu, 415 ATP la dublu).

Partidele vor debuta, atât vineri, cât şi sâmbătă de la ora locală 11:00 (06:00 la Bucureşti) şi vor fi găzduite de The Lawn Tennis Association of Thailand, o arenă cu o capacitate de 1.500 de locuri. Echipa care va câştiga această dispută va juca, în luna septembrie 2023, în Grupa Mondială I. Aceasta va fi prima confruntare dintre România şi Thailanda.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite