România și-a aflat adversarele de la Campionatul European de handbal, după parcursul perfect din preliminarii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naționala feminină de handbal a României și-a aflat adversarele de la Campionatul European care va avea loc la finalul acestui an, în trei țări, Austria, Ungaria și Elveția. Tricolorele lui Florentin Pera au fost distribuite în Grupa B, alături de Muntenegru, Cehia și Serbia, într-o grupă care va avea loc în Ungaria, la Debrecen.

Naționala de handbal va juca în iarnă la Euro 2024. Foto Sportpictures
Naționala de handbal va juca în iarnă la Euro 2024. Foto Sportpictures

Echipa națională de handbal feminin a României a avut un parcurs excelent în preliminariile Campionatului European din acest an, cu 6 victorii din 6 partide, rezultatul ducându-le în cea de-a doua urnă valorică la tragerea la sorți de la Viena.

Jocurile României din faza grupelor vor avea loc în Ungaria, la Debrecen. Vor ieși din faza grupelor doar primele două echipe clasate în faza inițială a competiției. În continuare, primele două locuri din Grupa B se vor încrucișa cu primele două locuri din Grupa A și Grupa C în Main Round 1.

Campionatul European de handbal feminin din acest an va avea loc între 28 noiembrie și 15 decembrie 2024 și va fi cogăzduit de Austria, Ungaria și Elveția. La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010. Deţinătoarea trofeului este Norvegia.

Grupele de la Euro 2024

Grupa A

Suedia

Ungaria

Turcia

Macedonia

Grupa B

Muntenegru

România

Cehia

Serbia

Grupa C

Franța

Spania

Portugalia

Polonia

Grupa D

Danemarca

Elveția

Insulele Feroe

Croația

Grupa E

Norvegia

Austria

Slovacia

Slovenia

Grupa F

Olanda

Germania

Ucraina

Islanda

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite