România, invincibilă chiar și fără Neagu. Naționala de handbal s-a calificat en-fanfare la Euro 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naționala de handbal feminin a României a disputat astăzi ultimul meci din preliminariile pentru Campionatul European de la finalul anului. ”Tricolorele” erau deja calificate de la primele meciuri, astfel că, după ”distracția” din urmă cu două zile (37-16), a urmat un meci un pic mai dificil cu Grecia.

România a obținut două victorii lejere în această săptămână și sunt la Euro 2024. Foto Facebook
România a obținut două victorii lejere în această săptămână și sunt la Euro 2024. Foto Facebook

A fost 31-24 pentru România, care termină astfel grupa lor pe primul loc, cu șase victorii din tot atâtea posibile. E adevărat că din această grupă doar Croația a fost un adversar pe măsură, dar fetele noastre au trecut și de fostele iugoslave și în tur, și în retur.

Surprinzător, prima repriză a duelului româncelor cu elenele a fost extrem de echilibrată și foarte disputată. S-a intrat cu 14-14 la vestiare, pentru ca meciul să continue la fel de echilibrat și la reluare. Însă de la 19-18 în favoarea ”tricolorelor” s-a ajuns în câteva minute la 29-19 pentru jucătoarele noastre.

Amical de lux cu Franța

La final, tabela a indicat 31-24 pentru România, care a reușit astfel să își învingă toate adversarele din grupa ei de calificare atât acasă, cât și în deplasare, chiar dacă în acest an nu s-au putut baza nici pe Cristina Neagu, nici pe Crina Pintea, retrase de la națională după Mondialul de anul trecut.

Pentru jucătoarele lui Florentin Pera urmează câteva zile de stagiu centralizat, după care vor disputa un amical contra Franței, campioana olimpică en-titre, pe 14 aprilie.

Campionatul European de handbal feminin din 2024 va avea loc între 28 noiembrie și 15 decembrie în Austria, Ungaria și Elveția. Tragerea la sorți a grupelor se va desfășura pe 18 aprilie. Peste doi ani, turneul final va fi găzduit de țara noastră, alături de Turcia, Cehia, Slovacia și Polonia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite