Recordul stabilit de Guardiola după ce City a câștigat din nou titlul în Premier League. Ce antrenor legendar a fost egalat într-un top select

0
Publicat:

Pep Guardiola este omul recordurilor și la Manchester City, formație cu care a reușit să câștige titlul cu 3 etape înainte de finalul sezonului.

FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

Tehnicianul, în vârstă de 52 de ani, a reușit să stabilească mai multe recorduri fabuloase, egalându-l pe unul din cei mai emblematici antrenori ai tuturor timpurilor. 

Manchester City a profitat de eșecul contra-candidatei Arsenal, pe terenul celor de la Nottingham Forest, și a câștigat matematic al treilea titlu consecutiv. 

Un nou record în Anglia pentru Guardiola

Pep Guardiola devine al doilea antrenor, după Sir Alex Ferguson, care câștigă trei titluri consecutive în Premier League.

Se poate spune că deja Guardiola este cel mai bun antrenor al lumii. În cele 15 sezoane de când antrenează la nivel înalt, spaniolul a obținut 11 titluri de campion (3x Barcelona, 3x Bayern Munich, 5x Manchester City). 

Alte două trofee puse în joc în acest final de sezon

Pentru Manchester City sezonul e departe de a fi încheiat. Cetățenii își joacă șansa pentru alte două trofeee și sunt favoriți datorită jocului practicat în ultima vreme. 

În finala FA Cup, City o va întâlni pe rivala din oraș, Manchester United. Finala va avea loc pe 3 iunie. 7 zile mai târziu, City va juca pentru cel mai râvnit trofeu din acest sezon: Liga Campionilor. 

Pe 10 iunie, la Istanbul, Manchester City va juca cu Inter Milano, câștigătoarea a trei trofee în cea mai titrată competiție inter-cluburi. Pentru cetățeni este a doua finală din ultimele 3 sezoane, prima pierdută în 2021 cu Chelsea (0-1). 

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite