Recordul lui David Popovici la 100 m liber, doborât de chinezul Pan Zhanle VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recordul lui David Popovici la 100 m liber a fost doborât de sportivul chinez Pan Zhanle, la Campionatele Mondiale de Natație de la Doha, potrivit News.ro.  

Pan Zhanle, în vârstă de 19 ani, primul în ştafeta masculină chineză de 4x100 m liber, a reuşit un timp de doar 46,80 secunde, mai bun decât recordul precedent al lui David Popovici, de 46,86.

Pan Zhanle. FOTO Facebook World Aquatics Championships Doha 2024
Pan Zhanle. FOTO Facebook World Aquatics Championships Doha 2024

Echipa chineză a rămas în frunte. După Pan, Ji Xinjie, Zhang Zhanshuo şi Wang Haoyu au încheiat cursa cu timpul total 3:11,08.

„Da, a fost un timp incredibil. Am avut încredere în prietenii mei şi am făcut tot ce am putut", a declarat Pan Zhanle, imediat după cursă.

„M-aş fi mulţumit doar cu o clasare pe podium”

Sportivul chinez a mărturisit că nu se aștepta să doboare recordul lui David Popovici.

„De fapt, nu mă simţeam într-o formă grozavă. M-aş fi mulţumit doar cu o clasare pe podium. În această dimineaţă (în calificări), SUA, Marea Britanie şi Italia au fost mai rapide decât noi, iar eu am vrut doar să mă concentrez să îmi fac bine treaba. Mi-am spus, doar înoată din greu. Am fost şocată când am văzut timpul, nu mă aşteptam să bat recordul acum - am vrut să îl las pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024", a spus Pan după cursă, potrivit sursei citate.

În iulie anul trecut, la Campionatul Mondial, Pan a fost pe locul patru cu un timp de 47,84, în fața lui David Popovici (locul 5, 47,90).

Echipa Italiei, formată din Alessandro Miressi, Lorenzo Zazzeri, Paolo Conte Bonin şi Manuel Frigo, a luat argintul la exact o secundă în urma Chinei.

Bronzul a revenit americanilor Matt King, Shaine Casas, Luke Hobson şi Carson Foster, în 3:12.29.

Pan Zhanle a început actualul Campionat Mondial de natație ca al cincilea cel mai rapid înotător, după ce recordul său personal a fost de 46,97, înregistrat în septembrie la Jocurile Asiei,  potrivit HotNews.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite