Rebrov, pus la zid după ce nu a fost în stare să spună „Mulțumim, România” pentru ajutorul dat în timpul războiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serghei Rebrov a fost rugat de jurnaliști să spună înainte de meciul de luni câteva cuvinte de mulțumire la adresa românilor, având în vedere tot ajutorul necondiționat acordat de poporul nostru celui ucrainean. Momentele emoționante în care mamele din Ucraina erau primite alături de copii lor cu brațele deschise și cu ochii în lacrimi în partea română se pare că n-au ajuns și la urechile selecționerului țării vecine, prins cu alte lucruri.

8

"România a ajutat mult copiii și oamenii din Ucraina. Aveți un mesaj pentru cei din România, ca nație?", a sunat întrebarea simplă a unui jurnalist, la care antrenorul adversarilor din primul meci de la Euro 2024 nu a reușit să răspundă măcar, din bun-simț, politicos. A făcut-o, dar fraza rostită de Serghei Rebrov a sunat cam așa: "România e în Europa, încă mai avem nevoie de sprijin".

Serghei Rebrov, în timpul conferinței de presă. Captură TV
Serghei Rebrov, în timpul conferinței de presă. Captură TV

Bloggerul Mihai Șomănescu a taxat lipsa de tact a antrenorului Ucrainei, care putea să închidă subiectul prin două cuvinte: ”Mulțumim, România”: ”Aceste două cuvinte au fost prea greu de rostit pentru antrenorul Serghei Rebrov. A reușit să bolborosească doar „România” și cam atât, după care a spus că Europa l-a ajutat.

”Atitudinea aceasta nu este singulară”

Cred că în pedagogia lui Dumnezeu, a fost picătura care a umplut paharul nerecunoștinței. După doi ani în care românii au dat bani din buzunar, direct și indirect, pentru ucrainenii aflați în necaz, dl Rebrov nu a putut rosti nici măcar un „mulțumesc”. Atitudinea aceasta nu este singulară, din păcate. Este doar vârful a doi ani de dispreț pe care ni l-au arătat ucrainenii, atât la nivel oficial, cât și personal în interacțiunile cu mulți dintre ei (sunt și fericite excepții).

Dumnezeu drăguțul nu rămâne dator. Azi (n.r. luni), Cel de Sus nu a bătut cu parul, ci cu Lunin (n.r. portarul de la Real Madrid a greșit la primele două goluri ale tricolorilor). Dacă dl Rebrov nu a putut rosti două cuvinte, acum va spune așa: Ucraina învinsă de România!”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite