Selecţionerul Ucrainei, după victoria României: „Nimeni nu se aştepta. România a arătat că poate juca fotbal”

0
Publicat:

După victoria obţinută de România cu scorul de 3-0, luni, în Grupa E de la EURO 2024,  selecţionerul Ucrainei, Serghei Rebrov, a declarat că nimeni nu se aştepta la acest rezultat în meciul disputat de sportivii săi cu tricolorii, dar că „România este o echipă bună”.

România a învins Ucraina cu 3-0. FOTO Facebook UEFA EURO 2024
România a învins Ucraina cu 3-0. FOTO Facebook UEFA EURO 2024

„Au existat diferite elemente ale jocului. Am avut posesia, dar nu ne-am creat nicio ocazie. Nimeni nu se aştepta la acest rezultat. (...) Trebuie să discutăm între noi şi trebuie să ne pregătim pentru următorul meci. România este o echipă bună. Am spus-o şi ieri la conferinţa de presă de dinaintea meciului, este o naţiune care iubeşte fotbalul. Pot juca fotbal şi au arătat asta astăzi. Acum trebuie să ne concentrăm pe următorul meci, împotriva Slovaciei”, a spus Rebrov, potrivit UEFA, citată de News.ro.

Amintim că naționala României s-a luptat eroic pentru fiecare metru de teren, absorbind presiunea Ucrainei, pe care a învins-o cu un scor fabulos: 3-0.

Victorie a României la Euro după 24 de ani!

Este doar al doilea succes pentru naționala României, în cele șase participări la Campionatele Europene de fotbal.

Precedenta victorie, singura de până acum, a fost obținută la Euro 2000. Doar că atunci tricolorii au învins Anglia (3-2) în ultima partidă din faza grupelor, grație unui penalty transformat de Ionel Ganea, în minutul 89. Și atunci, România a obținut calificarea în fazele eliminatorii, dar a fost învinsă de Italia, în sferturi, scor 0-2.

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19.00)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16.00)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22.00)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

În faza optimilor de finală se califică primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite