„Geniul malefic al României“: ucrainenii l-au identificat pe omul care le-a distrus naționala la Euro 2024

0
Publicat:

Din echipa care a pornit cu ultima șansă de calificare în optimi, în grupa E a Campionatului European, România a ajuns acum, după 3-0 cu Ucraina, principala favorită la prezența în fazele eliminatorii.

Naționala Ucrainei, învinsă categoric în primul meci de la Euro 2024. FOTO: Facebook
Naționala Ucrainei, învinsă categoric în primul meci de la Euro 2024. FOTO: Facebook

Ceea ce e meritul jucătorilor, în primul rând, dar un rol crucial în această „metamorfoză fotbalistică“ l-a jucat și selecționerul Edward Iordănescu (46 de ani). Acesta a dus în Germania o echipă zdruncinată serios, după rezultatele foarte slabe din amicalele din acest an – trei remize și o înfrângere – și a transformat-o într-o forță. Care a dat de pământ cu Ucraina!

Contribuția uriașă a lui Iordănescu la transformarea naționalei României a fost remarcată și de jurnaliștii ucraineni. Potrivit spotmedia.ro, site-ul football24.ua l-a descris pe selecționerul nostru drept „Geniul malefic al României“. Și, în cadrul unui articol, l-a prezentat pe acesta, amintind că și tatăl său, Anghel Iordănescu, a obținut rezultate istorice la cârma naționalei României.

Ce a scris site-ul football24.ua despre Edward Iordănescu?

*În 1993, Iordănescu senior a preluat naţionala României, în cea mai bună perioadă din istorie. Sfert finalişti la Mondialul din 1994, plus optimi la cel din 1998. Anghel a fost recunoscut drept cel mai de succes antrenor român din secolul 20. Iar fiul său, Edward, pare să devină cel mai bun din secolul 21. A fost un fotbalist mediocru, nimic notabil. Celebrul său tată l-a trezit la timp şi l-a sfătuit să se concentreze pe cariera de antrenor.

*Se spune că Edward Iordănescu are o reputaţie a unui tehnician care pregăteşte foarte bine partidele, studiază toate caracteristicile adversarilor. Iar acum putem confirma asta din propria experienţă.

Reporterul „Adevărul“, Paul Cirican, un jurnalist cu peste două decenii de experiență, prezent la mai multe competiții majore de-a lungul anilor, va transmite din Germania. De acolo, va realiza reportaje și va urmări parcursul tricolorilor la turneul final.

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16.00)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22.00)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite