Reacţii după o finală ratată pentru Halep: ce spun McEnroe şi Davenport. CTP o face „penibilă“ pe Bouchard

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Dacă foştii jucători de tenis au avut o analiză echilibrată a semifinalei, în schimb, Cristian Tudor Popescu a dat de pământ cu suprafaţa de joc şi cu adversara Simonei.

Halep a ratat finala de la Wimbledon, după un meci de 95 de minute în care o accidentare suferită în primul set şi-a pus amprenta asupra jocului Simonei. Imediat după partidă, comentatorii BBC, foşti mari jucători de tenis, John McEnroe şi Lindsay Davenport, au analizat confruntarea Halep – Bouchard.

Ce au spus?

„Cred că după ce a pierdut primul set la tie-break, Halep a încercat să păstreze intensitatea la un nivel ridicat, dar e greu să faci asta, în special când pierzi nişte puncte unde ştie că ar fi trebuit să se descurce mai bine. Am sentimentul că, în timp, Eugenie Bouchard, cu un PR la fel de bun ca jocul ei, va deveni o personalitate despre care oamenii vor dori să discute. Acum, ea e cel mai la modă subiect din oraş“, a declarat McEnroe.

„Modul în care Bouchard a recuperat spune multe despre materialul din care e făcută. Se pare că Halep a rămas fără energie emoţională şi a cedat setul doi. E clar că n-a fost ziua lui Halep, dar Bouchard a avut o celebrare mută. Ea ştie că are un alt meci de jucat şi nu e mulţumită doar cu o victorie în semifinal“, a concluzionat Davenport.

A fost o finală teribilă pentru mine, am reuşit să mă concentrez pe final şi să înving. Sunt foarte fericită pentru această performanţă. Am muncit foarte mult, nu sunt surprinsă de succes. Mă aştept la rezultate şi mai bune în continuare. Lupt pentru fiecare minge, am un mental puternic, acesta e secretul meu. Eugenie Bouchard, finalistă Wimbledon

CTP: „Terenul a arătat ca Valea Morţii“

Spre deosebire de cei doi americani, care au avut un discurs elegant şi au lăudat-o pe Bouchard, Cristian Tudor Popescu, un mare iubitor şi un practicant al sportului alb, s-a dezlănţuit pe sport.ro, având un comentariu acid.

„Am în minte suprafaţa din spatele terenului, a fost un prim plan, la un moment dat, pe suprafaţa din spatele liniei de fund de pe centralul de la Wimbledon şi un metru în interiorul liniei de fund care a arătat ca Valea Morţii din California. Pământ crăpat, uscat, fără niciun fir de iarbă“, şi-a început discursul CTP.

Acesta a dat vina pe suprafaţă de joc pentru accidentarea Simonei: „ Acolo, spunea cineva, că cel mai mare turneu de tenis din lume se joacă pe una dintre cele mai proaste suprafeţe din lume, mai ales odată cu trecerea etapelor, pentru că, în turul I, terenul arăta ca o masă de biliard, iar în semifinale şi finală arată ca o piele de animal năpârlit. Acolo s-a întâmplat, Simona a alergat în stângă, iar la o zonă de alternanţă pământ cu iarbă, acolo s-a produs entorsa la glezna Simonei“.

L-a citat pe Nadal în susţinerea acuzelor sale

Reputatul jurnalist spune că, de-a lungul anilor, şi jucătorii de tenis s-au plâns din cauza condiţiilor de la Wimbledon.

„Terenurile de la Wimbledon au un grad, poate cel mai mare, de risc din circuit. Aţi văzut jucători şi jucătoare căzând, la limita intinderii, a luxaţiei, a rupturii pe terenurile de la Wimbledon. Nadal spunea că sunt un coşmar pentru el terenurile de iarbă. Asta a fost, asta a fost destinul. Simona, după aceea, nu a mai putut să evolueze la potenţialul maxim pe stânga, pe piciorul de frână, piciorul stâng, care, atunci când te duci în deplasare rapidă după mingea cross a adversarei, trebuie să frânezi pe glezna stânga, şi acolo Simona nu a mai putut. Doi, stângul este şi piciorul de aterizare la serviciu. Pe măsură ce timpul a trecut, aşa se întamplă în astfel de entorse - nu cred că are luxaţie, pentru că altfel poate nici nu mai intra, se degrada jocul ei mult mai rapid - cam după 30-40 de minute de la entorsă, pentru că te duce adrenalina, încălzirea, după care laba piciorului îşi reduce gradul de mobilitate. Am văzut lucrul ăsta cu inima din ce în ce mai strânsă“, a continuat Cristian Tudor Popescu pentru sport.ro.

„Bouchard a fost penibilă“

El şi-a încheiat comentariul cu o notă acidă la adresa jucătoarei din Canada. „Totuşi, chiar în aceste condiţii, Bouchard, talentată, nu a făcut un meci bun. Pe finalul acela, într-o arenă de coridă, ar fi fost fluierată la scenă deschisă. Am văzut asta, un toreador, care nu era în stare să omoare taurul rănit, şi l-a fluierat o tribună întreagă, undeva în sud-vestul Franţei. A fost penibilă Bouchard în final pentru că acolo trebuia să închidă ca o profesionistă, nu mai avea nicio şansă Simona şi totuşi Bouchard a avut 5, 6, 7 mingi de meci în care nu putea să închidă“, a spus CTP.

CITEŞTE ŞI:

*O finală ratată: Simona a pierdut, deşi a salvat cinci mingi de meci cu Bouchard. Românca s-a accidentat grav la 2-2

*De ce a pierdut Halep cu Bouchard? Românca explică momentele cheie ale unui meci ratat: „N-aveam cum să câştig“

CITEŞTE PE DOLCE-SPORT.RO:

*Incredibil! Arbitrul care a încurcat-o pe Simona Halep în finala de la Roland Garros a greşit din nou împotriva jucătoarei noastre

*Explicaţiile eşecului lui Halep. Bouchard a dominat-o la toate capitolele. Statistica meciului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite