Rapid se dezintegrează în play-off: Săpunaru, declarații acide după prăbușirea echipei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Rapid, tot ce s-a construit, de-a lungul unui sezon regulat destul de bun, cu o clasare pe locul 5 din 16, s-a năruit ca un castel de nisip, în play-off! Iar în acest moment, aflată pe locul 5 din 6, trupa pregătită de Adrian Mutu (44 de ani) nu prea mai are niciun obiectiv. Pentru că de câștigarea titlului nu mai poate fi vorba, la cum arată clasamentul, și nici locul 3, ultimul care duce în preliminariile cupelor europene, nu mai pare a fi accesibil.

sapunaru suparat jpg

S-a ajuns la această situație dezolantă, în care s-a cerut și demisia lui Mutu, pentru că, de la începutul lunii martie, Rapid a intrat într-un colaps fotbalistic! Iată seria rezultatelor de atunci:

*Rapid – Hermannstadt 0-1

*Farul – Rapid 2-1

*CFR Cluj – Rapid 2-2

*Rapid – Farul 1-1

*Sepsi – Rapid 2-0

*CS U Craiova – Rapid 3-1

Dacă la începutul crizei, giuleștenii au încercat să nege forma slabă a echipei, consolându-se cu faptul că n-au pierdut, acasă, cu liderul Farul, dar nici în deplasare, cu campioana CFR Cluj, în ultimele două jocuri, Rapid a evoluat atât de slab, încât n-au mai existat scuze / justificări. La Sfântu Gheorghe, bucureștenii au făcut un meci groaznic, fiind ca și inexistenți, iar duminică seară, la Craiova, eliminarea lui Costache din minutul 14 a transformat Rapidul într-o victimă sigură.

Văzând situația dificilă a Rapidului și furia suporterilor, căpitanul Cristi Săpunaru (39 de ani) a avut un discurs dur, după eșecul din Bănie. Experimentatul fundaș a lăsat de înțeles că Rapid are nevoie de o remaniere a lotului.

Ce a spus Cristi Săpunaru?

*Dacă e nevoie să plec, o să plec cu cea mai mare plăcere. Dacă sunt nemulțumiți de noi (n.r. – suporterii Rapidului) plecăm, nicio problemă. Avem bărbăție. Nu e nicio rușine să plecăm, să vină alții mai buni!

*Suntem la Rapid, de aia e presiune. Atât timp cât arăți la Rapid că-ți dorești să câștigi și dai totul pe teren nu o să-ți spună nimeni nimic, chiar dacă pierzi și cu 5-0. Nu știu dacă Adi Mutu e vinovatul. Suntem toți vinovați, pentru că noi am jucat.

*Noi suntem răspunzători pentru rezultatele pe care le-am avut până acum. Trebuie să ne revenim mental, în această săptămână, și ne vom da silința să câștigăm meciul cu FCSB (duminică, 23 aprilie, ora 20.30).

Play-off, etapa a IV-a

Sâmbătă: CFR Cluj – Sepsi 2-1

Duminică: CS U Craiova – Rapid 3-1

Luni: FCSB – Farul 20.30

Clasament

1. Farul Constanța 39 de puncte

2. CFR Cluj 38p*

3. FCSB 34p*

4. CSU Craiova 32p

5. Rapid 28p

6. Sepsi 24p

*Cu rotunjirea punctelor în sus.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite