Rapid „fierbe“: Mutu, împins spre demisie! Explicația unei situații explozive

0
Publicat:

Pentru Rapid, anul 2023, cu un început de vis, prin calificarea în play-off, se transformă, treptat, într-un coșmar fotbalistic! Căderea echipei, venită parcă de nicăieri, a început, practic, din momentul în care Rapid și-a adjudecat locul în play-off, la începutul lunii martie. De atunci, datează și ultimele două victorii ale giuleștenilor în campionat: 2-0 cu Chindia și 2-1 cu Botoșani, în etapele 27 și 28 ale sezonului regulat.

Mutu jpg

Apoi, pentru formația antrenată de Adrian Mutu (44 de ani) a început un declin pe care fostul internațional pare incapabil să-l oprească. Cifrele vorbesc de la sine: șase meciuri, două remize, patru înfrângeri, golaveraj: 5-11!

Această serie extrem de slabă a și transformat Rapidului într-o echipă fără obiectiv în play-off! Care va juca ultimele șase partide din campionat cam degeaba! Pentru că, aflată pe locul 5 din 6, formația giuleșteană nu mai are nicio treabă cu lupta pentru titlu, fiind deja la 11 puncte distanță de liderul Farul, care are și un meci mai puțin disputat. Inclusiv distanța de 6 puncte față de locul 3, ultimul care duce în preliminariile cupelor europene, pare a fi irecuperabilă pentru Rapid, în acest moment.

Pe fondul acestei situații, suporterii s-au revoltat și au cerut demisia lui Adrian Mutu, după înfrângerea de duminică seară, de la Craiova. Așadar, la un an după ce a preluat Rapidul, în martie 2022, tehnicianul a ajuns să fie împins spre plecare din partea suporterilor nemulțumiți. Deocamdată însă, fostul internațional a încercat să „dribleze“ subiectul, când a fost întrebat despre posibila sa plecare, la interviul de după meciul cu CS U Craiova.

Ce a spus Adrian Mutu?

*Că fanii mi-au cerut demisia, cred că e o critică pentru aceste două înfrângeri (1-3 cu Craiova și 0-2 cu Sepsi, în ultimele două runde din play-off), nu o privire de ansamblu. Dacă cineva nu e mulţumit că Rapid a stat tot anul în primele cinci locuri, atunci n-am ce să comentez. Trebuie să ne asumăm şi să câştigăm următorul meci. Toţi suntem evaluaţi, chiar dacă am îndeplinit obiectivul şi am intrat în play-off.

*Sper să recuperez jucătorii accidentaţi, că atunci când e doar un vârf pe bancă e greu să schimbi ceva sau să vii cu ceva nou. Trebuie să fim bărbaţi, să mergem înainte.

*Criza asta de rezultate nu e întâmplătoare. Cu Sepsi echipa n-a jucat bine, dar contra Craiovei, echipa a jucat, a fost alt meci. A fost cartonaşul roşu (n.r. – eliminarea lui Cotache din minutul 14) şi totul s-a năruit.

*Suntem într-o criză de rezultate, e realitatea. Chiar dacă am deschis scorul, ne trebuia mai multă personalitate pe faza ofensivă, ca să ţinem de minge. Băieţilor nu am ce să le reproşez, că defensiv au rezistat bine până spre final.

Play-off, etapa a IV-a

Sâmbătă: CFR Cluj – Sepsi 2-1

Duminică: CS U Craiova – Rapid 3-1

Luni: FCSB – Farul 20.30

Clasament

1. Farul Constanța 39 de puncte

2. CFR Cluj 38p*

3. FCSB 34p*

4. CSU Craiova 32p

5. Rapid 28p

6. Sepsi 24p

*Cu rotunjirea punctelor în sus.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite