Rapid e oficial retrogradată! Termenul următor a fost stabilit abia în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapid se confruntă cu o nouă situaţie dificilă după ce vineri Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anulat din nou termenul pentru data de 13 septembrie, astfel încât clubul giuleştean se poate considera deja retrogradat.

UPDATE 14.00 Următorul termen a fost stabilit pe 13 septembrie, după vacanţa judecătorească, fapt pentru care e clar că Rapid a pierdut orice speranţă de a lua licenţa pentru sezonul viitor de Liga 1. În acest moment, falimentul echipei pare mai aproape decât aprobarea planului de reorganizare. În cazul falimentului, Rapid nu ar putea juca nici măcar în eşalonul secund, fiind nevoie de înfiinţarea unui nou club care să pornească din Liga a IV-a.

În cazul în care instanţa va respinge dosarul, Rapid va intra în faliment şi va ajunge în Liga a V-a. Pentru ca oficialii clubului de sub Podul Grant să facă apel la TAS este nevoie ca planul lor de reorganizare să primească acceptul, în caz contrar şansele salvării fiind compromise.

Cluburile care nu au primit licenţa pot ataca decizia Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere după data de 10 mai, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane, care are termen de decizie până la 31 mai.

Potrivit Ministerului de Justiţie, Rapid are datorii în valoare de aproximativ 34 de milioane de euro. În acest context, la începutul lunii decembrie a anului trecut, Tribunalul Bucureşti a admis cererea giuleţştenilor şi a deschis procedura de insolvenţă.a clubului rapidist.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Prima ţintă fixată de Dinamo pentru întărirea liniei ofensive. Un fost atacant al Rapidului este dorit în Ştefan cel Mare

Fostul rapidist Emanuel Godfroid joacă la 41 de ani:„Mai trag un an-doi şi apoi mă las“

Culisele unei „execuţii“: cum au fost trimise în „B“ Rapid, „U“ Cluj şi Severin şi de ce zâmbesc cu gura până la ureche Hagi, Pădureanu şi Nichita

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite