Qatar nu se potolește: Următorul eveniment major pe care vrea să-l găzduiască

0
Publicat:

Qatar a prins gustul marilor competiții! Micuțul stat din Golful Persic are pregătită deja o strategie îndrăzneață, atât în privința stadioanelor care au găzduit meciurile turneului final, cât și în ceea ce privește următorul eveniment sportiv de mare anvergură, pe care vrea să-l organizeze în 2036. Concret, această țară va găzdui, pe rând:

Emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, un personaj foarte ambițios.
Emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, un personaj foarte ambițios.

*Cupa Asiei de anul viitor (e posibil, totuși, să fie mutată în ianuarie 2024, ca să fie evitate temperaturile insuportabile, din timpul verii).

*Jocurile Asiatice din 2030, eveniment care echivalează cu Jocurile Olimpice, dar la nivel continental.

Dar marea țintă a arabilor reprezintă găzduirea Jocurilor Olimpice de Vară, în 2036. Decizia va fi luată de Comitetul Olimpic Internațional (CIO) în 2025. Și, dacă Doha va fi aleasă gazda evenimentului, atunci e posibil ca și unele dintre stadioanele Mondialului să rămână în picioare, în continuare. 

220

de miliarde de dolari a cheltuit Qatar, în ultimii 12 ani, pregătindu-se pentru găzduirea Mondialului din acest an.

Locul 3 în istoria Mondialelor

Potrivit FIFA, per total, 3.404.252 de suporteri s-au aflat în tribunele stadioanelor, la Mondialul din 2022. Cu o medie de 53.191 de oameni pe meci, CM 2022 a fost al treilea cel mai urmărit Mondial din istorie, după edițiile din 1994 (SUA) și 2014 (Brazilia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite