Prezența lui Morgan Freeman la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale de fotbal a stârnit un val de revoltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Morgan Freeman, actorul care l-a interpretat cândva pe însuși Dumnezeu se pregătește pentru o spectaculoasă cădere în dizgrație. Câștigătorul premiului Oscar a fost o apariție surprinzătoare la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA de duminică din Qatar, prestația sa ridicând semne de întrebare pe mai multe planuri, potrivit indy100.com

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Toate celebritățile care au sprijinit statul din Golf în perioada premergătoare competiției au fost criticate din cauza situației rușinoase a țării în ceea ce privește drepturile lucrătorilor și a faptului că a incriminat homosexualitatea.

Freeman nu a contribuit doar la lansarea Campionatului Mondial, ci și la promovarea mesajului uimitor (și involuntar) de ironic al organizatorilor, care au spus că „toată lumea este binevenită”.

Cu toate acestea, persoanele LGBTQ+ care sunt prinse în timp ce întrețin relații sexuale cu persoane de același sex ar putea fi pedepsite cu până la șapte ani de închisoare. 

 Freeman a fost „chemat” pe scenă de către YouTuberul qatariot Ghanim Al Muftah și întrebat: „Sunt binevenit?”

Al Muftah, care are o afecțiune rară a coloanei vertebrale, a răspuns apoi: „Toată lumea este binevenită, aceasta este o invitație pentru întreaga lume.”

Cei doi au părut apoi să abordeze unele dintre criticile aduse Qatarului de când acesta a primit drepturile de organizare a turneului în 2010, sugerând că alte națiuni ar trebui să accepte „modul” qatarez de a face lucrurile.

„În loc să vedem un alt mod, noi l-am respins și am cerut să vedem propriul nostru mod. Iar acum lumea pare și mai distantă și mai divizată”, a declarat Freeman. „Cum pot atât de multe limbi și culturi să se unească dacă este acceptată o singură cale?”.

Prezența starului de la Hollywood a fost întâmpinată cu un scepticism și o dezaprobare vastă pe rețelele de socializare, telespectatorii sugerând că a făcut-o pentru bani, dar că ar fi trebuit să pună valorile morale și etice pe primul loc.

„Hmmm Toți sunt bineveniți? LGBTQ+ ar dori să afle... de asemenea, cu cât l-au plătit pe Morgan Freeman pentru asta”, a scris un utilizator de Twitter.

„Morgan Freeman? De ce? De ce ai lua banii? Ești deja bogat. Ai deja mai mult decât poți cheltui. Ce beneficii mai ai? Doar îți strici reputația și pentru ce?”, a transmis un alt utilizator. 

Alții au considerat spectacolul derutant din alte motive, mulți dintre ei arătând spre abilitățile îndoielnice ale lui Freeman și Al Muftah de a face „playback”:

„Chiar l-ați pus pe Morgan Freeman să călătorească jumătate de planetă pentru a face «playback»  cu propria voce?”, a scris alt internaut. 

Încluderea lui Freeman în ceremonie a fost controversată și din alte motive.

În 2010, simbolul din „Shawshank Redemption” a fost imaginea candidaturii SUA pentru găzduirea Cupei Mondiale de fotbal, dar a greșit replicile în timpul unei prezentări cheie.

Freeman a călătorit în Zurich, Elveția, alături de fostul președinte Bill Clinton, pentru a face prezentarea finală, dar când își citea discursul pentru eveniment s-a poticnit brusc.

„Îmi pare rău, am ratat o pagină”, a spus el la momentul respectiv. Și, în cele din urmă, candidatura a fost respinsă.

Unii spun că organizatorii din Qatar l-au ales în mod deliberat pentru a-i trola pe rivalii americani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite