Cine este Ghanim Al Muftah, youtuberul fără jumătate de corp apărut alături de Morgan Freeman la deschiderea CM Qatar 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:

YouTuberul Ghanim Al Muftah, în vârstă de 20 de ani, din Qatar, a participat alături de Morgan Freeman la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, notează Daily Mail.

Al Muftah este cunoscut pentru discursurile sale motivaționale și pentru prezența sa pe rețelele de socializare, apărând la TEDxQatarUniversity în 2018, la vârsta de 16 ani, pentru a vorbi despre afecțiunea sa, sindromul de regresie caudală.

Sindromul de regresie caudală (SRC) afectează dezvoltarea jumătății inferioare a corpului, care poate include coloana vertebrală, membrele, vezica urinară și intestinele.

Oasele din partea inferioară a coloanei vertebrale pot fi anormale sau pot lipsi, iar anomaliile coloanei vertebrale afectează adesea și pieptul, ceea ce face dificilă respirația.

 Muftah, născut în Qatar, a fost ales ca unul dintre ambasadorii oficiali ai Cupei Mondiale FIFA din acest an.

Într-o declarație, studentul la studii politice la Universitatea Loughborough a declarat: „În cadrul capacităților mele de ambasador [al Cupei Mondiale FIFA], vreau să transmit un mesaj de speranță, incluziune, pace și unitate pentru umanitate”.

Al Muftah este cunoscut pentru filantropia sa, după ce a înființat Asociația Ghanim cu ajutorul familiei sale. Asociația donează scaune cu rotile persoanelor aflate în nevoie.

Tânărul, care are peste trei milioane de urmăritori pe Instagram, a fost, de asemenea, numit „Ambasador al păcii” de către Alteța Sa Regală Emirul Kuweitului, șeicul Sabah Al-Ahmad Al-Sabah, în 2014.

În ciuda condiției sale fizice, Al Muftah spune că înotul, scuba diving, fotbalul, drumețiile și skateboarding-ul sunt sporturile sale preferate.

Fotbalul se află în capul listei. La școală, tânărul obișnuia să joace purtând pantofi pe mâini și alerga după minge cu prietenii săi „de mărime normală”. El speră să concureze la Jocurile Paralimpice.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite