Presa maghiară, despre David Popovici: Extraterestrul din bazin. Încrederea lui te lasă fără cuvinte

0
Publicat:

Rezultatele spectaculoase înregistrate anul acesta de David Popovici i-au făcut pe jurnaliștii sportivi de la Budapesta să-i dedice românului un material special, în care înotătorul este numit „extraterestrul din bazin“.

David Popovici este cel mai bun din lume la 100 de metri si 200 de metri liber Foto EPA EFE
David Popovici este cel mai bun din lume la 100 de metri si 200 de metri liber Foto EPA EFE

Potrivit GSP.ro, jurnaliștii maghiari sunt intrigați de performanțele lui David Popovici, iar într-un articol publicat în ediția din septembrie a publicației Képes Sport și preluat de site-ul „Nemzeti Sport”, românul este supranumit „Extraterestrul din bazin”. „Este direct, uneori poate părea chiar arogant. Încrederea lui te lasă fără cuvinte”, scriu ungurii, care laudă nu doar capacitatea sportivă a lui David, ci și personalitatea sa.

Materialul citat de GSP ridică și un semn de întrebare: Cum poate un astfel de fenomen poate să răsară într-o țară în care bazinele sunt aproape inexistente?

Ceva trebuie decriptat. David reprezenintă esența natației, dar provine dintr-o țară în care bazinele de înot profesioniste pot fi numărate pe degetele de la o mână”, punctează jurnaliștii de la Budapesta.

David Popovici a obținut în 2022 titulurile mondiale și europene în probele de 100 metri și 200 metri liber, atât la seniori, cât și la juniori, stabilind și un nou record all-time în „proba regină” de 100 de metri liber.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite