Porumboiu, îngrozit de scenele de la Paris: A explicat cum va proceda UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost mare arbitru internaţional, Adrian Porumboiu, a comentat incidentele din timpul partidei PSG - Istanbul BB care au dus la întreruperea definitivă a jocului.

Curg reacţiile după ce Sebastian Colţescu a „reuşit“ performanţa inegalabilă de a strica, definitiv, un meci din grupele Ligii Campionilor. Iar „capodopera“ craioveanului de 43 de ani e cu atât mai mare, cu cât el era arbitrul de...rezervă!

În loc să-şi facă meseria, trecând neobservat, Colţescu a declanşat un scandal rasist care face înconjurul lumii după cum „Adevărul“ a scris aici. 

Ministrul turc al Sportului vorbeşte deja despre o „crimă“, iar din ţară, Colţescu a fost pus la zid de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Csaba Asztalos a explicat aici de ce gafa colosală a lui Colţescu a făcut România de râs.

Inclusiv fostul arbitru internaţional, Adrian Porumboiu, un contestatar vechi al lui Colţescu, a comentat incidentele de pe „Parc des Princes“ pentru prosport.ro. Porumboiu a explicat că UEFA îl va sancţiona drastic pe Colţescu, însă nu va lua măsuri împotriva celor două formaţii după ce meciul s-a întrerupt, în minutul 14, şi nu s-a mai reluat.

Ce a spus Adrian Porumboiu?

*Negru în orice limbă din lume e negru, e foarte uşor de intuit. Nu pot să îmi dau seama ce a fost în capul lui. Nu ştiu ce soluţii sunt. E păcat pentru Haţegan (n.r. - arbitrul de centru care a fost delegat la PSG - Istanbul BB) şi pentru nivelul lui. Un gest neplăcut… Îi dai peste mână lui Haţegan. Aici nu te poţi juca, nu poţi ignora rasismul. Toate reclamele la FIFA, la UEFA, sunt clare.

*Pentru Haţegan, având un parcurs excelent, nu îi cade bine. Nu e vinovat cu nimic. Toleranţă zero când vine vorba de rasism. Jocul nu avea niciun fel de legătură. E un gest care nu îi trebuia lui sub nicio formă. Nu are nicio culpă (n.r. - Ovidiu Haţegan).

*Dacă l-au adus la export (n.r. - pe Sebastian Colţescu), să fie sănătoşi cu el cu tot. Vor urma sancţiuni, dar nu împotriva echipelor. Nici turcii, nici cei de la PSG nu au vreo vină. Nu mai spun nimic de Colţescu, am zis atâtea de-a lungul timpului. Unde s-o fi crezut el că arbitrează?

VEZI DE UNDE A PORNIT SCANDALUL

VEZI CUM A SĂRIT DEMBA BA LA SEBASTIAN COLŢESCU

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite