Scene şocante la Paris: Colţescu, gest rasist! PSG şi Istanbul BB au părăsit terenul VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Colţescu
Sebastian Colţescu

Meciul PSG - Istanbul BB, din grupa H a Ligii Campionilor, arbitrat de o brigadă din România, a fost întrerupt în minutul 14.

Oaspeţii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă, Sebastian Colţescu, a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din stafful echipei din Istanbul, Pierre Webo, un fost atacant camerunez care şi-a încheiat cariera în Turcia. 

Turcii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe colegul său că o persoană din stafful echipei turce trebuie sancţionată cu cartonaş roşu. Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa acelei persoană.

Haţegan l-a eliminat pe Pierre Webo, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Din delegaţia celor de la Istanbul BB, cel mai vehement a fost atacantul din Senegal, Demba Ba, aflat pe banca de rezerve. Ba a auzit cum Colţescu a folosit apelativul "negru" pentru a-l identifica pe Webo. Drept urmare, a protestat dur, în dialog cu centralul din Craiova, care a fost doar rezervă, în această seară.

„Când vorbim de un jucător alb, nu spui niciodată acest tip alb. Spui, pur şi simplu, tipul ăsta. Şi atunci de ce ai spus acum negru? De ce când ai de a face cu un om de culoare, foloseşti cuvântul negru?“, a spus Demba Ba, în dialog cu Colţescu.

Degeaba a încercat brigada din România să calmeze situaţia! Cele două formaţii au părăsit terenul, în semn de protest! Ulterior, cei de la PSG au fost dispuşi să revină pe gazon, însă turcii n-au acceptat reluarea partidei. 

UEFA a intervenit şi a recomandat ca meciul să se reia la ora 23.00, fără ca Sebastian Colţescu să mai fie primit pe gazon! Forul european a şi oferit soluţia: Colţescu să fie înlocuit, pe margine, cu un arbitru din cabina VAR. Degeaba! Cei de la Istanbul BB n-au mai revenit pe teren.

UEFA a anunţat, la două ore după întreruperea partidei, că meciul se va relua, miercuri (ora 19.55), fără brigada din România!

Din păcate, acest incident va şi compromite definitiv cariera internaţională a lui Sebastian Colţescu! Cu siguranţă, centralul în vârsta de 43 de ani va fi scos de pe lista arbitrilor internaţionali din România. Iar acest episod vine, din păcate, exact într-o seară în care Ovidiu Haţegan a reuşit o performanţă fără precedent pentru arbitrajul din România, după cum „Adevărul“ a scris aici

CITEŞTE ŞI:

Drama lui Colţescu: Povestea arbitrului care a indignat Europa. În 2008, a vrut să se sinucidă

Mircea Badea, negru de supărare: Declaraţii acide după ce Colţescu a fost făcut rasist VIDEO

Erdogan, furios: Preşedintele Turciei cere măsuri după ce a făcut Colţescu

Colţescu a provocat un scandal mondial: Turcii vorbesc despre o „crimă“

România, făcută de râs: Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării îl distruge pe Colţescu

Europa, indignată din cauza lui Colţescu: Ce au scris marile publicaţii şi ce decizie a luat UEFA

Porumboiu, îngrozit de scenele de la Paris: A explicat cum va proceda UEFA

VEZI DE UNDE A PORNIT SCANDALUL

VEZI CUM A SĂRIT DEMBA BA LA SEBASTIAN COLŢESCU

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite