Poliția germană recunoaște că a cam închis ochii la posibilele violențe la meciul Anglia - Serbia de mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliția germană a vorbit despre preocupările legate de un deficit de informații în ceea ce privește nivelul de agresivitate al ultimei generații de fani ai Angliei, în timp ce suporterii se adună în Germania pentru prima competiție Euro de după pandemie.

foto banderolă UEFA Euro 2024
Poliția germană recunoaște că a ignorat existența unor posibile violențe la meciul Anglia - Serbia

Meciul de duminică seara dintre Anglia și Serbia, primul meci al Angliei la Euro 2024, a fost desemnat ca fiind de „risc ridicat” din cauza unei amenințări sporite de violență între două grupuri de suporteri cu antecedente de hărțuire, potrivit The Guardian.

Peter Both, șeful poliției din orașul gazdă, Gelsenkirchen, a declarat că anormalitatea Euro 2020 a făcut dificilă judecarea modului în care se va comporta actuala generație de tineri în vârstă de 20 de ani.

El a spus că „există un domeniu în care poate că avem cu toții un pic de încredere: Dacă vă uitați la faptul că ultimul turneu major la care ați putea călători cu adevărat de aproape oriunde, mă refer la ultimul turneu public, a fost Campionatul European 2016, iar acest lucru a fost acum opt ani. De atunci, scenele fanilor s-au dezvoltat, iar astăzi, acești fani au în jur de 20 de ani, așa că se află într-o etapă în care ar putea, de asemenea, să treacă la a deveni parte a unei tabere agresive de fani, dar, desigur, acest lucru face ca pentru noi să fie dificil să prezicem exact ce se va întâmpla”.

Amândoi au declarat că acest lucru a determinat poliția germană să „ia mai multe măsuri de siguranță decât la alte meciuri”, inclusiv decizia de a servi doar bere cu conținut redus de alcool în Veltins-Arena, unde se află clubul Schalke din Bundesliga.

Turneul Euro 2020 trebuia să se desfășoare între 12 iunie și 12 iulie 2020, dar a fost amânat pentru 2021 din cauza pandemiei, iar o serie de restricții au rămas în vigoare.

Fotbalul sârbesc a fost mult timp pătat de huliganism, iar în ultimii ani s-a înregistrat o creștere a dezordinii în ligile interne din Anglia, după o perioadă de îmbunătățire a comportamentului pe terase.

În vara anului trecut, erau în vigoare 1.624 de ordine de interzicere a accesului la fotbal, o creștere de 24% față de anul precedent. În cadrul sezonului de fotbal 2022-2023, au fost emise 682 de noi ordine de interdicție, ceea ce reprezintă o creștere de 32% în comparație cu sezonul de fotbal 2021-2022.

Cei care fac obiectul unor astfel de ordine au fost obligați să își predea pașapoartele poliției începând cu 4 iunie și până la finala din 14 iulie, pentru a se asigura că nu încearcă să asiste la meciuri în Germania.

Both a declarat că, deși FA a primit o alocare de 10.000 de bilete, el crede că 20.000 au fost vândute fanilor Angliei pentru meciul de duminică și că peste 30.000 sunt așteptate acum în oraș.

Sunt așteptați aproximativ 10.000 de fani sârbi, deși Both a spus că este dificil de monitorizat, deoarece „în Serbia, ei pot pur și simplu să se urce în mașină și să conducă spre Germania”. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite