Plushenko, mărturie teribilă despre substanţa cu care a fost depistată Şarapova: cât de răspândită e în Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia oferită de celebrul patinator explică de ce într-o săptămână, şase ruşi au căzut la testele antidoping, folosind acelaşi medicament: Mildronate.

Ruşii „tremură“ serios înainte de Jocurile Olimpice, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Scandalul dopajului e atât de mare, încât până şi Kremlin a avut o reacţie oficială, după evenimentele din această săptămână, după cum „Adevărul“ a relatat aici.

De ce însă, brusc, sportivii ruşi de performanţă au început să fie depistaţi cu Meldonium sau Mildronate, cum se mai numeşte? Mai ales că vorbim despre un medicament recomandat celor cu probleme cardiace.

Explicaţiile oferite de experţii antidoping lasă de înţeles că, de fapt, Mildronate a fost luat de ruşi, nu pentru că aceştia ar avea cei mai buni sportivi cardiaci, ci pentru că astfel ei au beneficiat de creşterea capacităţii de efort.

De altfel, o declaraţie dată de Evgeni Plushenko confirmă această ipoteză: „Înainte, Mildronate era ca vitamina C pentru noi. Dar, dacă a fost interzis, trebuie să renunţăm la el“.

Ce spune analistul antidoping?

Mario Thervis, expert german antidoping, a fost printre cei care au analizat Meldonium pentru WADA. Thervis a vorbit pentru Associated Press despre ce a descoperit. „Această substanţă are potenţialul de a îmbunătăţi performanţele sportive, ajută la refacere după efort, şi creşte capacităţile fizice şi pe cele mentale“, a spus Thervis.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite