Kremlin reacţionează după ce ruşii au picat pe capete la testele antidoping: ce spune omul lui Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia, la fel ca fosta URSS, foloseşte sportul în scopuri propagandistice. Acum însă, imaginea ţării are mai mult de suferit, după ultimele evenimente legate de dopaj.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitry Peskov, a comentat ultimele cazuri cu sportivi ruşi prinşi dopaţi.

 „Ministerul Sporturilor ne-a informat în privinţa celor şase atleţi depistaţi cu Meldonium. Această situaţie n-ar trebui să strice imaginea tuturor sportivilor din Rusia şi să minimalizeze performanţele extraordinare ale campionilor noştri. În dopaj, vorbim despre cazuri individuale“, a afirmat Peskov.

Ministrul avertizează: „Urmează şi alţii“

Având în vedere că Meldonium, comercializat sub forma medicamentului numit Mildronate, poate fi cumpărat de oricine în Rusia şi, în general, în ţările din Balcani, nu e de mirare că, după trecerea substanţei pe lista celor interzise, mai mulţi atleţi ruşi, în frunte cu Şarapova, au fost depistaţi cu ea în organism.

„E clar că vom avea şi alţi sportivi care vor fi suspendaţi din cauza că au folosit Meldonium. Cei care au luat-o ştiau la ce riscuri se supun“, a declarat ministrul rus al Sporturilor, Vitaly Mutko. Acesta a insistat însă că „Meldonium nu îmbunătăţeşte performanţele sportive“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite