Performanţă excepţională pentru înotul românesc: Robert Glinţă, campion european la 100 metri spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Glinţă a câştigat proba de 100 metri spate FOTO: Federaţia Română de Nataţie
Robert Glinţă a câştigat proba de 100 metri spate FOTO: Federaţia Română de Nataţie

Originar din Piteşti şi legitimat la Dinamo Bucureşti, înotătorul Robert Glinţă a devenit în seara zilei de joi 20 mai primul român campion european în probele masculine de nataţie. Robert a câştigat aurul în proba de 100 metri spate.

Robert Glinţă a făcut o cursă excepţională şi a cucerit medalia de aur în proba de 100 m spate la Campionatele Europene de la Budapesta. Este prima medalie cucerită de România la un Campionat European de nataţie pentru seniori, în probele masculine, şi cea dintâi după o pauză de 17 ani – ultima realizare de acest gen fiind reuşită de Camelia Potec în 2004, la Madrid, în proba de 200 m liber.

Totodată, este prima medalie de aur pentru Robert Glinţă la o ediţie a Campionatelor Europene de seniori. În urmă cu două zile, sportivul în vârstă de 24 de ani a cucerit argint la 50 m spate, tot la Budapesta.

Joi seara, Robert Glinţă, care este pregătit de Mugur Tomescu, a înotat cele două lungimi de bazin cu timpul de 52,88 secunde, nou record naţional. Precedenta performanţă naţională la 100 m spate îi aparţinea tot lui, cu timpul de 53,32 secunde, şi era stabilită pe 27 mai 2018!

Pe podium, alături de Robert Glinţă, au mai urcat Hugo Gonzalez de Oliveira (Spania) – 52,90 secunde şi Apostolos Christou (Grecia) – 52,97 secunde.

Vă mai recomandăm şi:

Robert Glinţă este primul român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Robert Glinţă, medalie de argint la Europenele de înot!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite