Robert Glinţă, cel mai bun înotător român, a luat lecţii de tai chi cu roboţelul Nao, pentru Tokyo 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Glinţă, faţă în faţă cu roboţelul Nao.
Robert Glinţă, faţă în faţă cu roboţelul Nao.

Robert Glinţă, primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de anul viitor, a făcut cunoştinţă cu roboţelul humanoid Nao, pe care îl va regăsi şi la Tokyo 2020.

Întâlnirea cu roboţelul Nao i-a adus zâmbetul pe buze lui Robert Glinţă, în vârstă de 22 de ani, piteşteanul învăţând câteva mişcări de tai chi de la noul său prieten.

Cel mai bun înotător al României este un fan declarat al SF-urilor şi al creaţiilor Marvel, al super-eroilor în general, fiind el însuşi comparat cu unul, după ce şi-a căpătat, încă de la vârsta de 12-13 ani, porecla de „extraterestru“, datorită timpilor excepţionali pe care îi scotea în bazin.

A fost o experienţă inedită, este prima dată când interacţionez cu o formă de inteligenţă artificială. Chiar dacă nu e foarte avansată, cu siguranţă şi-a lăsat amprenta în personalitate. Vocea lui mi-a plăcut cel mai mult, nu mă aşteptam să fie atât de caracteristică unui roboţel“, a declarat Glinţă la finalul ineditei şedinţe de pregătire fizică.

„Este nevoie de foarte multă inteligenţă în sport, motrică, intelectuală, emoţională. Tai chi este o formă de yoga, o formă de meditaţie foarte benefică, chiar şi pentru mulţi înotători. Cred că dacă aş lua acest dans mai în serios, nu doar şedinţele cu Nao, mi-ar prinde foarte bine“, a mai spus medaliatul cu bronz de la Campionatul Mondial de Nataţie de la Glasgow, din acest an.

Robert Glinţă şi-a impus ca obiectiv o medalie la Tokyo 2020, după ce la debutul său olimpic de la Rio, din 2016, a prins finala de opt în proba favorită, 100 m spate. 

Roboţi, în loc de stewarzi, la Tokyo 2020

Organizatorii Jocurilor Olimpice din Japonia au anunţat deja că roboţii îi vor asista pe spectatori şi vor ajuta persoanele aflate în scaune cu rotile, aceştia urmând să preia sarcinile obişnuiţilor stewarzi. 21 de roboţi vor facilita accesul spectatorilor în tribunele Stadionului Naţional din Tokyo la întrecerile olimpice programate în perioada 24 iulie - 9 august 2020.

„Mă fascinează. În zilele noastre, tehnologia ne înconjoară şi nu prea mai facem nimic fără ea. Nao cred că e viitorul, sau cel puţin unul dintre primii paşi către un viitor plin de astfel de tehnologie. Nu ştiu cum va fi exact în satul olimpic, dar la cum îi cunoaşte toată lumea pe japonezi, ne pot surprinde cu chestii de genul ăsta“, a mai spus Robert Glinţă.

53,32 Recordul personal al lui Robert Glinţă la 100 m spate  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite