Pele și cutia misterioasă care va fi deschisă după înmormântarea sa. Toată Brazilia așteaptă momentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legendarul jucător brazilian Pele s-a stins la finalul anului la vârsta de 82 de ani, după o luptă îndelungată împotriva cancerului. Întreaga suflare fotbalistică îl conduce astăzi pe ultimul drum cu gândul la marele atacant dar și la misterioasa cutie lăsată moștenire de Pele în urmă cu 48 de ani.

Pele, singurul fotbalist care a câștigat trei Cupe Mondiale. Foto Getty images
Pele, singurul fotbalist care a câștigat trei Cupe Mondiale. Foto Getty images

Mai multe persoane au dezvăluit că Pele ar fi lăsat o cutie de culoare neagră în vestiarul celor de la Santos în urmă cu 48 de ani și nimeni nu știe încă ce se află acolo. Cheia de la această cutie misterioasă se află la familia fostului fotbalist și o decizie în cazul deschiderii sale va fi luată abia după înmormântarea sa.

"Am fost în vestiarul celor de la Santos și nimeni nu stătea pe locul lui Pele. Are un spațiu unde a pus niște lucruri, imediat după ultimul meci jucat la Santos. A pus ceva într-o cutie neagră pe care a încuiat-o în dulap și a transmis că poate fi deschisă doar când el nu va mai fi. Sunt curios ce găsim acolo", a dezvăluit Gustavo Leal, antrenorul secund al clubului mexican Atletico de San Luis, la TUDN.

Fiul lui Pele, Edinho, își ia adio de la tatăl său. Foto Profimedia
Fiul lui Pele, Edinho, își ia adio de la tatăl său. Foto Profimedia

Clodoaldo de Santana, fost jucător la Santos, a declarat: ”Ce este acolo (în dulapul lui Pele din stadion, care a rămas închis), nu știm. De fiecare dată când cineva l-a întrebat pe Pele despre asta, el a spus "Nu, nu e nimic, nu e nimic acolo". Nu știu ce se va întâmpla. Acest suspans trebuie să se termine, această surpriză de a ști ce a lăsat ca amintire pentru noi, fanii. Este o curiozitate uriașă”.

Cozi interminabile făcute de fani

Pele a făcut istorie în tricoul clubului brazilian Santos, unde a jucat între 1956 și 1974. Acum, Brazilia își ia rămas bun de la cel mai mare fotbalist din toate timpurile. Pe o căldură infernală, sute de mii de oameni stau la cozi interminabile  și câte 24 de ore pentru a avea ocazia de a trece măcar un moment pe la catafalcul lui Pele.

Apoi, la ora 15.00 (ora României) va avea loc înmormântarea, în cadrul unei ceremonii restrânse, la care va participa doar familia. Pele a murit pe 29 decembrie 2022, având cancer la colon.

Gianni Infantino s-a pus pe făcut selfie-uri. Foto Twitter
Gianni Infantino s-a pus pe făcut selfie-uri. Foto Twitter

Dacă Neymar nu a mai ajuns la funeralii, el trimițându-și tatăl ca reprezentant al familiei, președintele FIFA, Gianni Infantino, este prezent. Acesta s-a întâlnit cu soția și fiul marelui fotbalist, dar a și fost protagonistul unor momente jenante când, rânând, și-a făcut selfie-uri chiar lângă catafalc. La priveghi a venit și ministrul de Externe al Turciei, trimis special de președintele Recep Erdogan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite