Cum arată cimitirul vertical unic în care va fi înmormântat Pele - o clădirea are o cascadă și un muzeu auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locul de odihnă final al lui Pele va fi într-un cimitir vertical unic, într-o clădire cu 14 etaje, care include 14.000 de cripte, o cascadă și un muzeu auto.

Cimitir vertical Memorial Necropole Ecumenica din Santos unde va fi înmormântat Pele FOTO ProfimediA
Cimitir vertical Memorial Necropole Ecumenica din Santos unde va fi înmormântat Pele FOTO ProfimediA

Lumea fotbalului este în doliu după ce joi Pele a murit la vârsta de 82 de ani în țara sa natală, potrivit The Sun.

Pele urma un tratament pentru o tumoare la colon, dar nu a mai răspuns la îngrijiri.

Cu toate acestea, joi seară a apărut vestea că cel mai mare jucător din istorie a decedat din păcate din cauza unei insuficiențe multiple a organelor ca urmare a cancerului pe care îl avea.

Și în timp ce națiunea sud-americană se pregătește să-și ia rămas bun de la cel mai mare fiu al său, au fost dezvăluite detalii despre locul unde se va odihni pentru totdeauna.

Pele va fi îmbălsămat și dus de la Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo înainte de înmormântarea sa oficială pe stadionul lui Santos, Vila Belmiro, pe 2 ianuarie.

Sicriul său va fi așezat pe teren, astfel încât suporterii să îi poată aduce un omagiu timp de 24 de ore, înainte de o procesiune pe străzile din Santos pentru a celebra personalitatea emblematică.

Aceasta va trece prin Canal 6, unde locuiește mama lui Pele, și va continua până la un cimitir vertical unic, numit Memorial Necropole Ecumenica, unde va fi înmormântat în mod privat alături de alți membri ai familiei.

Acesta se află între zgârie-nori și păduri luxuriante și, potrivit Guinness Book of World Records, este cel mai înalt cimitir vertical din lume, cu 14 etaje și 14.000 de cavouri.

Cimitir vertical Memorial Necropole Ecumenica din Santos unde va fi înmormântat Pele FOTO Profimedia
Cimitir vertical Memorial Necropole Ecumenica din Santos unde va fi înmormântat Pele FOTO Profimedia

Acesta include cripte, încăperi pentru a ține slujbe, un crematoriu și un mausoleu "pentru familiile care doresc să își păstreze moștenirea într-un mod mai personal și mai privat".

Conține chiar și o grădină tropicală care include o mică cafenea pe acoperiș și, de asemenea, o cascadă.

Cu toate acestea, poate cel mai ciudat lucru este că în cadrul acestei proprietăți uriașe se află și un muzeu de mașini clasice.

A fost construită în 1983 de arhitectul excentric Pepe Altstut și continuă să fie extinsă.

A devenit chiar o atracție turistică de sine stătătoare.

De la etajele superioare ale necropolei, priveliștea cuprinde stadionul Vila Belmiro, unde Pele și-a început cariera.

Supranumit Regele, Pele a câștigat trei Cupe Mondiale cu Brazilia între 1958 și 1970, fiind singurul jucător din istoria fotbalului care a reușit această performanță.

Numărul său uimitor de 1.279 de goluri în 1.363 de meciuri, care includea și meciuri amicale, este recunoscut ca fiind un record mondial Guinness.

De asemenea, a marcat un număr remarcabil de 77 de goluri în 92 de meciuri pentru echipa națională - un record egalat de Neymar la recenta Cupă Mondială.

Pele a debutat pentru echipa sa locală Santos la vârsta de doar 15 ani, iar la 16 ani a fost selecționat pentru prima dată în echipa națională a Braziliei.

A câștigat Cupa Mondială în 1958, la doar 17 ani, iar apoi a câștigat-o din nou în 1962 și 1970.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite