Patriotul Hagi ia de la bogați și dă la sport: tirada fostului internațional a devenit virală VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportul românesc finanțat din bani publici se duce în cap. Cazul handbalului feminin, despre care Adevărul a scris aici, e doar ultimul exemplu în ceea ce privește o anomalie asupra căreia avem exclusivitate. Pentru că, în Occident, sportul e finanțat de mediul privat. Iar unde există contribuția guvernului din bani publici, ea reprezintă un procent mic din încasările unui club sportiv. Nu ca la noi unde conducătorii s-au obișnuit să stea cu mâna întinsă, în loc să facă eforturi de a obține contracte de publicitate.

Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

În viziunea lui Gheorghe Hagi (58 de ani), există o soluție concretă pentru ca aceste sponsorizări să fie obținute. Cu forță! Adică, în loc să fie atrase diferite companii spre sport, încurajate de perspectiva câștigului în plan de imagine, acest lucru să se întâmple printr-o lege. E o idee pe care managerul Farului a mai rostit-o și asupra căreia a revenit, ieri, într-o conferință în care tirada sa a devenit virală în mediul online.

Ce a spus Gheorghe Hagi?

*E vorba de 1% din cifra de afaceri a multinaţionalelor. Nu a zis-o oricine. A zis-o Hagi. Şi-a zis-o bine. 1% din cifra de afaceri. Acolo sunt banii. Multinaţionalele să vină în sport! La noi în ţară fac bani. Nu dacă vor. Nu! Obligatoriu!

*Investeşte, că tu faci bani la noi în ţară. Din cifra de afaceri. E deductibilă. Publicitate, că la performanţă se creează publicitate. Nu poţi să dai 100-200.000 de euro, trebuie să dai un milion, două milioane de euro, în funcţie de brandul pe care îl ai.

*Şi apoi o să fie un concurs (n.r. – de obținerea sponsorizărilor), care e mai bun, care are performanţe, care e mai bine organizat. Cum fac cei de afară. Nu e nimic nou. Nu vrem. Ne facem că nu înţelegem. Atât. Dacă nu se face așa ceva, n-avem cum să urcăm.

*La noi, totul se ascunde. Se vorbeşte ce interese avem, ce ne place. Nu ce trebuie să facem pentru România. Ce trebuie să spunem pentru România. Ce e bine pentru România.

VEZI TIRADA LUI GHEORGHE HAGI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite