CSM, „măgării“ pe bani publici: Bucureștenii îl vor răsplăti pe Adi Vasile pentru eșec! Detaliile unui caz revoltător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La CSM București, ca la orice entitate unde curg bani publici, viața e frumoasă! Și foarte important: nu contează rezultatele. Important e să fii în gașca potrivită, cea care are „pâinea și cuțitul în mână“.

Vlad Enăchescu și Adrian Vasile, doi bugetari fericiți
Vlad Enăchescu și Adrian Vasile, doi bugetari fericiți

Cazul antrenorului Adrian Vasile (41 de ani) e o dovadă că, în România anului 2023, sifonarea banilor publici se face, de fapt, în văzul tuturor, fără pic de rușine. Aflat pe banca CSM-ului, în calitate de antrenor principal, din 2019, tehnicianul a ratat, sezon după sezon, principalul obiectiv al echipei de handbal feminin, și anume, calificarea în Final Four. Într-adevăr, CSM București e neînvinsă în Liga Florilor de pe 7 noiembrie 2021, dar asta pentru că, pe plan intern, echipa e un soi de PSG în campionatul francez de fotbal. Adică, fără o rivală pe măsură, având în vedere lotul și posibilitățile financiare pe care le are.

Revenind la Adrian Vasile, deși în lipsa rezultatelor în Liga Campionilor, inclusiv fanii au început să-i ceară plecarea tot mai insistent, clubul a recurs la o mutare șocantă: prelungirea contractului până în vara anului 2025, cu un salariu lunar de 11.000 de euro! Într-un interviu pentru „Adevărul“, jurnalistul Marius Huțu (welovesport), specialist în handbal, s-a arătat tare surprins de această decizie, în condițiile în care vechiul acord încheiat între Adrian Vasile și CSM era valabil până la finalul stagiunii în curs, 2023-2024.

Mi s-a părut că, totuși, s-au grăbit puțin, când au anunțat prelungirea contractului până în 2025, parcă“, ne-a declarat Huțu. Ce n-a mai precizat reputatul jurnalist, din bun simț probabil, e că, în spatele acestei decizii ilogice, e o „măgărie“ tipic românească. Pe bani publici!

Ratează obiectivele și pleacă pe banii bucureștenilor!

În seara în care toată atenția publicului a fost pe meciul România – Elveția din preliminariile Euro 2024, clubul CSM a publicat un comunicat. În care a anunțat că, în cazul neîndeplinirii obiectivelor pentru acest sezon, calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor și câștigarea titlului pe plan intern, lui Adrian Vasile i se va rezilia contractul. Adică, cel prelungit recent până în 2025, fără nicio noimă!

Jurnalistul Marius Mărgărit (Gazeta Sporturilor) a „săpat“ după acest comunicat al CSM-ului și a publicat contractul lui Adi Vasile cu CSM. Acesta conține o clauză șocantă: dacă va fi pus pe liber din cauza neîndeplinirii obiectivelor, tehnicianul „tigroaicelor“ va primi 6 (șase!) salarii compensatorii. Adică, 66.000 de euro, în total. Practic, Adi Vasile va pleca de la CSM cu buzunarele pline, răsplătit de bucureșteni pentru un eventual eșec!

Marius Mărgărit a explicat că o asemenea rușine a fost posibilă cu aprobarea unui cuplu „cu spate“ în lumea politică: directorul general al clubului, Vasile Iulian Pîslaru și directorul operațional al secției de handbal, Vlad Enăchescu. De reținut că, recent, salariul lui Enăchescu la CSM ar fi fost mărit la 3.500 de euro pe lună.

Contracte prelungite pe repede înainte

Acest episod revoltător cu contractul lui Adi Vasile nu e unul singular la CSM București, în acest sezon. Clubul a început prelungirea contractelor și semnarea unor noi acorduri pentru următoarea stagiune, pe repede înainte. Explicația? Din 2024, când va intra în vigoare noul cod fiscal, din bani publici pot fi oferite contracte de maxim 6.000 de euro pe lună, în sport. La CSM, nivelul salarial al jucătoarelor e mult peste această sumă. Cristina Neagu are un salariu lunar de peste 20.000 de euro, iar colegele sale, mai ales cele străine, câștigă de la 10.000 – 12.000 de euro pe lună în sus.

Așadar, pentru a „fenta“ noul cod fiscal, care nu poate afecta contractele aflate deja în derulare, șefii CSM București au semnat noi acorduri cu Adi Vasile, Cristina Neagu, Crina Pintea și au și anunțat deja câteva transferuri cu jucătoare din străinătate pentru sezonul 2024-2025.

CSM în Ligă în ultimii ani

*2018-2019: Eliminare în sferturi

*2019-2020: Parcursul s-a oprit în sferturi, din cauza pandemiei

*2020-2021: Eliminare în sferturi

*2021-2022: Eliminare în sferturi

*2022-2023: Eliminare în sferturi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite