Paralimpicii afgani, salvaţi din ghearele talibanilor: S-a luat o decizie unică în privinţa lor, la Tokyo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Khudadadi (stânga) şi Rasouli au ajuns la Tokyo
Khudadadi (stânga) şi Rasouli au ajuns la Tokyo

Într-o primă fază, talibanii au desfiinţat lotul paralimpic, cu puţin înainte de startul Jocurilor de la Tokyo (24 august - 5 septembrie). De aici, a pornit o campanie puternică la nivel internaţional pentru salvarea componenţilor lotului.

Tragedia umanitară care are loc în Afganistan a lovit din plin şi sportul, după cum „Adevărul“ a explicat aici. 

Din fericire pentru cei doi sportivi paralimpici din această ţară, eforturile comunităţii internaţionale au dat roade şi, pe ultima sută de metri, ei au fost evacuaţi din Afganistan şi duşi, la Tokyo, pentru Jocurile Paralimpice. Vorbim despre Zakia Khudadadi (taekwondo) şi Hossain Rasouli (atletism). Khudadadi, în vârstă de 23 de ani, a şi intrat în istorie, fiind prima sportivă paralimpică din istoria Afganistanului. 

Potrivit agenţiei iraniene ISNA, atât Khudadadi, cât şi Rasouli se află deja, în siguranţă, în Satul Olimpic, la Tokyo. Doar că, având în vedere cererile uriaşe de interviuri pentru cei doi din partea presei internaţionale, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a luat o decizie unică, în privinţa lor. Concret, Khudadadi şi Rasouli nu vor putea acorda interviuri, cel puţin pe durata Jocurilor Paralimpice, pentru a se concentra asupra activităţilor sportive. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite