Novak Djokovici surprinde lumea tenisului: va fi antrenat de Boris Becker

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici FOTO Reuters
Novak Djokovici FOTO Reuters

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovici, locul 2 ATP, va fi pregătit de fostul număr 1 mondial, germanul Boris Becker, câştigător a şase turnee de Grand Slam.

Becker, 46 de ani, va conduce o echipă de tehnicieni din care vor face parte Marian Vajda, Miljan Amanovici şi Gebhard Phil-Gritsch, a anuţat, miercuri, Djokovici, într-un comunicat.

Slovacul Marian Vajda era antrenorul "numărul 1" al lui Djokovici din 2006, rolul său fiind preluat acum de Becker. Vajda va rămâne în cadrule echipei şi îl va însoţi pe sportivul sârb la turneele de la Indian Wells, Madrid, Toronto şi Beijing. Boris Becker va fi alături de Djokovici la Australian Open, French Open, Wimbledon şi US Open, precum şi la Dubai, Miami, Monte Carlo, Roma, Cincinnati, Shanghai, Paris Bercy şi la Turneul Campionilor de la Londra.

"Sunt bucuros că am oportunitatea de a luca cu Boris. Este o legendă, cunoaşte foarte bine tenisul şi experienţa sa mă va ajuta să câştig noi trofee de Grand Slam, dar şi la alte turnee. Totodată, Boris este o mare personalitate şi sunt sigur că se va integra foarte bine în echipa noastră. Va aduce o abordare nouă şi va forma o combinaţie câştigătoare cu Vajda", a declarat Djokovici.

Becker, aflat la prima experienţă de antrenor la nivel înalt, s-a arătat mândru de faptul că a fost ales să facă parte din echipa lui Djokovici. "Voi face tot ce îmi stă în putinţă să-l ajut să-şi îndeplinească obiectivele şi sunt sigur că putem realiza lucruri măreţe împreună", a precizat germanul.

"Am realizat că Novak are nevoie de un nou antrenor pentru a continua să-şi îmbunătăţească anumite aspecte ale jocului său. Venirea lui Becker nu-mi afectează poziţia în cadrul echipei. Voi face tot ce pot pentru Novak, aşa cum am făcut mereu", a declarat, la rândul său, Vajda.

Djokovici va începe să lucreze cu Becker pentru a pregăti Australian Open, turneu ce va debuta la 13 ianuarie.

SIMONA HALEP VA JUCA LA BUCUREŞTI ÎN 2014

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite